KAO DA POKAZUJETE MASNI SREDNJI PRST: / Većina jede za radnim stolom, a kolege ih zato ponekad zaista mrze

Žalosna je činjenica da je, osim odlaska kući, ručak za radnim stolom postao vrhunac radnog dana za većinu zaposlenih.

30.11.2016.
10:51
Thinkstock, cyano66
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dvije trećine britanskih uredskih radnika jede al desko – za svojim radnim stolom, usput mučeći kolege mirisima i zvukovima, piše Guardian.

Žalosna je činjenica uredskog života što je vrhunac radnog dana – osim, naravno velikog slavlja kad se kreće kući – ručak.

Nekako djeluje da jutarnji sastanci i besmislena papirologija jedva čekaju da ustupe mjesto za nekoliko minuta nasamo s Tupperwareom i nijemim listanjem po društvenim mrežama.

No onda nam ovaj vrhunski gastronomski trenutak pokvari kolega koji je također prionuo poslu, samo što je iz njegove posude pobjegao sveprožimajući miris potpune i drske grubosti.

Uživanje u smrdljivoj hrani za radnim stolom svodi se na pokazivanje masnog srednjeg prsta kolegama, samo da bi ga se kasnije obrisalo o podlošku miša.

Dvije trećine Britanaca sada jedu ručak "al desko" – užasno depresivna kovanica – većinu dana u tjednu, a prema nedavnom istraživanju koje je provela tvrtka za unutarnje uređenje Abmius, polovica uredskih radnika osuđuje kolege koji se odlučuju za posebno aromatski hranu kao antisocijalne.

Lako je zaključiti da to ima negativni utjecaj na produktivnost – ako ste još uvijek uzavreli od bijesa na nekoga tko se baš taj dan odlučio za kiselo zelje, teško ćete smiriti želudac kako biste zadovoljili radne ciljeve. Najmanje što vam pada na pamet pomoći u nečem takvom kolegi ili kolegici.

Caroline Craig i Sophie Missing, autorice definitivnog vodiča za uredske gozbe pod nazivom Little Book of Lunch, slažu se da je smrdljiva hrana najveći problem.

"U svakom uredu uvijek postoji barem jedan zaposlenik koji ignorira nepisana uredska pravila i iz mikrovalne pećnice vadi nešto užasno oporo, što satima prožima cijelu zgradu", kažu.

Međutim, i same priznaju da su smrdljivi lunch paketi ponekad neizbježni. "Zato, ako ste donijeli varivo od dimljenog bakalara. Ugrijte to čim brže možete, a zatim izvolite jesti na klupi u parku", savjetuju.

Naravno, nije sva hrana jednako uvredljiva: topla hrana miriše jače, ali smrdljiva hrana koju netko srče ili mljacka izaziva dvosturo brže okretanje želuca.

Hijerarhija srama uredskog ručka

Vruća, smrdljiva, glasna hrana

Najgora. Čak i ako zatvorite oči i dišete kroz usta, još uvijek možete čuti kako se jede, a vlastiti bijes jedva suzdržavate. U tome može uživati samo netko tko planira dati otkaz kroz sljedećih pola sata.

U to spadaju fileki, juha od luka, sirasti chilli nachosi, instant rezanci, kruh s češnjakom, kineska hrana...

Vruća, smrdljiva hrana

Zbog topline se molekule u hrani kreću brže, što znači da će ih se više probiti do vašeg nosa.

Najbolje se konzumira vani na širokom otvorenom prostoru. Tu spadaju curry, variva sa svim vrstama kupusnjača, brza hrana, riba, osobito plava riba, kao što su haringe – koja bi vam mogla priskrbiti i tužbu.

Smrdljiva, glasna hrana

Uživajte uz širom otvoreni prozor i to samo ako vaš kolega iz ureda glasno sluša heavy metal preko slušalica.

To uključuje: razne grickalice sa sirom i lukom, peciva s tunom, sve hipster sendviče koji sadrže kimchi (kiseli kupus).

Smrdljiva hrana

Najbolja je kad vaše kolege izađu na pauzu: salata od tune, sendviči sa zrelim brieom, tvrdo kuhana jaja, riblje konzerve.

Glasna hrana

Jedite kad je kolega zauzet telefoniranjem: jabuke, mrkve, slane grickalice, orasi, hrskave salate.

Prihvatljiva uredska hrana

Jedite koliko i kada god želite: čokoladice, jogurt, sendviči s karstavcima...

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali