U stranim receptima često se spominje kondenzirano mlijeko koje rijetko možemo vidjeti u našim trgovinama. Ono se zapravo dobiva isparavanjem dijela vode iz punomasnog djelomično obranog ili obranog pasteriziranog ili steriliziranog mlijeka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kondenzirano mlijeko obično se koristi u pripremi slastica, napitcima i kao dodatak raznim jelima kojima se i inače koristi mlijeko. No, ono se može napraviti i u samo pet minuta uz sljedeće sastojke:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 30 g maslaca
- 60 g šećera u prahu
- 200 g mlijeka u prahu
- 120 ml vode
Postupak
- U blenderu pomiješaj sve sastojke osim vode, a nju zakuhaj do vrenja. Dodaj ju sastojcima u blenderu i miksaj dok ne dobiješ gustu smjesu.
- Pusti da se ohladi te ga preseli u sterilnu staklenku. Čuvaj ga u hladnjaku i potorši u najkraćem mogućem roku.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa