Ovaj jednostavni doručak bio je omiljen u mnogim domovima bivše Jugoslavije, a sastojci koji su potrebni za pripremu kruha u jajima su vrlo jeftini i lako dostupni. Ako vam je ostao stari kruh, ovo je savršen način da ga iskoristite, a ujedno ćete uživati u jednostavnom i ukusnom obroku.
Nekada su ga pripremale domaćice u cijeloj regiji jer je bio idealan za početak dana, ali i kao brzi obrok kad nije bilo puno vremena za kuhanje. Osim što je jeftina opcija za doručak, kruh u jajima se mogao prilagoditi različitim okusima – možete ga jesti slanog, s malo soli i papra, ili slatkog, s dodatkom šećera, cimeta ili džema.

Recept za kruh u jajima
Djeca i stariji su znali uživati u kruhu s jajima čak i sa šalicom toplog kakaa. Iako se obično pripremao za doručak ili večeru, ovaj obrok se znao iskoristiti i za glavno jelo, osobito uz neki svježi prilog poput špinata.
Sastojci:
- 2-3 jaja
- malo mlijeka
- stari kruh
- ulje
Priprema:
Umutite jaja i malo ih posolite pa u tu smjesu ulijte mlijeko i sve dobro zamutite. Kruh narežite na kriške pa umočite u smjesu. Pržite na malo dobro zagrijanog ulja i stavljajte na ubrus da se ocijedi od viška ulja.
POGLEDAJTE GALERIJU
POGLEDAJTE VIDEO: Isprobali smo metodu kuhanja jaja po receptu talijanskih znanstvenika: Važna je jedna stvar