JEDNIMA RASTE, DRUGIMA OSTAJE ISTI: / Napokon znamo koja je vrsta penisa najčešća i mogli biste se gorko iznenaditi

Koliko će penis narasti u erekciji, vrlo je individualno, ali ovi podaci bacaju sasvim novo svjetlo na taj nepredvidiv muški organ

4.6.2020.
21:49
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Novi rad, koji je nedavno objavljen u časopisu "International Journal of Impotence Research", pozabavio se temom koja je, što jest - jest, nepošteno zanemarena. Riječ je o fenomenu "rasta" muškoga spolovila, ali iz sasvim drugačije perspektive.

Naime, postoje dvije vrste penisa kada je riječ o erekciji. Jedni se popularno nazivaju "showersima", koji u erekciji ostaju isti kao i u opuštenome stanju, dok se tzv. "growersi" drastično povećavaju - ponekad i do 10 cm, pa mali tada postaju iznenađujuće veliki, piše IFL Science.

Istraživanje na manje od 300 muškaraca utvrdilo je da većina muškaraca pripada "growersima", odnosno da im penis raste u erekciji te je nemoguće procijeniti njegovu veličinu u opuštenom stanju - njih je impozantnih 76 posto.

Ako u mirovanju ima 14 cm, ne nadajte se čudu

Koliko će penis narasti u erekciji, također je vrlo individualno, pa iako on u prosjeku naraste oko 3,5 centimetara, kod nekih je muškaraca zabilježen rast od nevjerojatnih 10 centimetara!

U drugu skupinu muškaraca, njih 24 posto, ubrajaju se oni koji se simbolično nazivaju "showersima", jer je njihov penis u erekciji isti kao i u opuštenome stanju. Također, zanimljivo je kako je njihovo spolovilo u mirovanju zapravo veće nego kod "growersa", što, naposljetku, djeluje i pravedno.

Primjerice, ako penis u opuštenome stanju mjeri 14 centimetara, velike su šanse da će takav ostati i prilikom seksualne uzbuđenosti. Znanstvenici su otkrili da su muškarci s rastućim penisom većinom bili nešto mlađi, a njihova je erekcija, u konačnici, bila veća nego kod onih koji su "ostali isti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Čimbenici koji mogu utjecati na veličinu

Mogu li se ovi podaci primijeniti na sve pripadnike muškoga spola? Vjerojatno ne, jer ovo je bila malena studija te istraživački tim naglašava da je za potvrđivanje tih rezultata potrebno provesti multikulturalne i multinacionalne studije.

Penis u erekciji u prosjeku je dug oko 13 centimetara, s obujmom od 11 centimetara, ali određeni čimbenici mogu uvelike utjecati na njegovu veličinu. Tako, recimo, debljina, pušenje, ali i vježbanje mogu uzrokovati njegovo privremeno ili trajno smanjenje.

Dok tjelovježba može samo privremeno smanjiti penis, gomilanje viška kilograma može imati mnogo veće posljedice, a razlog je to što su erektilni mišići pričvršćeni za trbušni zid. Kada se vaš trbuh širi, on povlači vašu muškost prema unutra.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali