Žute mahune su na vrhuncu sezone početkom ljeta te su najukusnije dok su svježe i tek ubrane iz vrta. Sa žutim mahunama možete raditi mnogo recepata, međutim žute mahune na salatu su najzdravije. Ovaj recept za žute mahune na salatu je šaren, osvježavajuć i ukusan.
Sastojci potrebni da se pripreme žute mahune na salatu su:
- 500 grama žutih mahuna
- 100 grama cherry rajčica
- 1 ljutika
- 40 grama listova bosiljka
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica vinskog octa
- svježe mljeveni papar po ukusu
Kako biste pripremili žute mahune na salatu najprije kuhajte mahune u velikom loncu kipuće vode s žlicom soli dok ne postane hrskav. Ocijedite, isperite hladnom vodom i uronite u kupku s ledenom vodom kako biste zaustavili proces kuhanja. Čim se mahune ohlade, temeljito ih ocijedite i osušite.
Zatim pomiješajte ulje i ocat u zdjeli za posluživanje i ubacite ljutiku i bosiljak. Dobro umutite vilicom i dodajte prepolovljene cherry rajčice. Dodajte mahune te ponovno pomiješajte dok se mahune ne prekriju preljevom. Ovaj recept za žute mahune na salatu je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!