Krumpir je uistinu svestrano povrće jer ga možete pripremiti na sve načine koje možete zamisliti. U kombinaciji s vrhnjem, maslacem i sirom, zapečeni ribani krumpir postaje nešto neodoljivo. Ribani krumpir je još uvijek hrskav, ali okružen je bogatim kremastim umakom, što čini složenac koji će vas oduševiti.
Sastojci potrebni da se pripremi zapečeni ribani krumpir su:
- 2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1/3 šalice neslanog maslaca
- Pola žličice soli
- 1/4 žličice bijelog papra
- 350 grama naribanog krumpira
- 1/2 šalice ribanog parmezana
Prvo što je potrebno učiniti kako biste pripremili zapečeni ribani krumpir je zagrijati pećnicu na 160°C. Pomiješajte vrhnje za kuhanje, maslac, sol i papar u malom loncu na srednje niskoj vatri i kuhajte dok se maslac ne rastopi. Nemojte dopustiti da vrhnje za kuhanje prokuha. Stavite naribani krumpir u posudu za pečenje. Vruću smjesu vrhnja i maslaca prelijte preko krumpira i sve zajedno pospite parmezanom. Ribani krumpir pecite 45 do 55 minuta dok se krumpir ne zarumeni. Zapečeni ribani krumpir poslužite dok je topao. Dobar tek!