Kesten je izuzetno svestran. Njihov jedinstveni orašasti okus glatka tekstura čine ih odličnima za mnoga jela, slana i slatka. Iako se svježi kesteni mogu naći od sredine rujna do prosinca, ne bojte se, jer postoji rješenje, a to je zamrzavanje kestena.
Kesteni se mogu zamrzavati sa ili bez ljuske, sirovi ili kuhani. Bez obzira na oblik, mogu ostati smrznuti 2 do 3 mjeseca. Ako smrznute kestene namjeravate koristiti za pečenje, onda je idealno ostaviti ljuske netaknute. Međutim, ako ćete koristiti smrznute kestene u receptu koji zahtijeva uklanjanje njihove ljuske, kao što je puding od kestena, tada će vam njihovo guljenje prije zamrzavanja uštedjeti vrijeme i trud kasnije. No, kako zamrznuti kestene?
Prvo što trebate učiniti za zamrzavanje staviti kestene na pladanj s razmakom između njih i zamrznite kestene nekoliko sati. Nakon što se zamrznu, izvadite ih iz pladnja i stavite u vrećicu za zamrzavanje te ih vratite u zamrzivač. Ovaj način za zamrzavanje kestena održati će kestene sigurnim dva do tri mjeseca.