Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinjski trikovi /

Praktični savjeti za pravilno zamrzavanje kestena

Želite sačuvati kestenje što dulje? Zamrzavanje kestena je pravi način za to. Donosimo praktične savjete za pravilno zamrzavanje kestena.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kesten je izuzetno svestran. Njihov jedinstveni orašasti okus glatka tekstura čine ih odličnima za mnoga jela, slana i slatka. Iako se svježi kesteni mogu naći od sredine rujna do prosinca, ne bojte se, jer postoji rješenje, a to je zamrzavanje kestena.

Kesteni se mogu zamrzavati sa ili bez ljuske, sirovi ili kuhani. Bez obzira na oblik, mogu ostati smrznuti 2 do 3 mjeseca. Ako smrznute kestene namjeravate koristiti za pečenje, onda je idealno ostaviti ljuske netaknute. Međutim, ako ćete koristiti smrznute kestene u receptu koji zahtijeva uklanjanje njihove ljuske, kao što je puding od kestena, tada će vam njihovo guljenje prije zamrzavanja uštedjeti vrijeme i trud kasnije. No, kako zamrznuti kestene?

Prvo što trebate učiniti za zamrzavanje staviti kestene na pladanj s razmakom između njih i zamrznite kestene nekoliko sati. Nakon što se zamrznu, izvadite ih iz pladnja i stavite u vrećicu za zamrzavanje te ih vratite u zamrzivač. Ovaj način za zamrzavanje kestena održati će kestene sigurnim dva do tri mjeseca.  

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike