Zamrzavanje aronije je najjednostavniji i najsigurniji način za zadržavanje i očuvanje bogatog okusa aronije tijekom cijele godine. Ovaj način za zamrzavanje aronije može se primijeniti i za ostalo bobičasto voće. Započnite ovaj način za zamrzavanje aronije tako da operete aroniju. Stavite bobice aronije u veliku posudu, napunite vodom te ih rukama operite, pazeći da ih ne oštetite.
Sljedeći korak potreban za uspješno zamrzavanje aronije je cijeđenje. Upotrijebite veliko cjedilo kako biste ocijedili preostalu vodu iz aronije. Zamrzavanje aronije nastavite tako da na veliki lim za pečenje poslažete bobice aronije u jednom sloju. Lim za pečenje stavite u zamrzivač i ostavite do 24 sata.
Prethodni korak načina za zamrzavanje aronija ne smije se preskočiti. Kada raširite aronije u jednom sloju, tada će se svaka aronija posebno zamrznuti. Kada su se aronije zamrzle, izvadite ih i prebacite u vreće za zamrzavanje i vratite ih u zamrzivač. Ovaj način za zamrzavanje aronije već je gotov te aronije mogu stojati u zamrzivaču do godinu dana.