Kokosov, javorov ili šećer od datulje odlična su zamjena za šećer u kolačima.
Kokos je popularan u zadnje vrijeme, a kokosov šećer nije ništa drugačiji. Dolazi iz soka kokosove palme. Iako ima karamelan okus, nažalost jednako je kaloričan kao i šećer, bogat fruktozom i ima minimalne zdravstvene prednosti. .
Javorov šećer je javorov sirup koji je dehidriran u svijetlosmeđe granule. Dodaje bogat okus karamele i javora. Visoko je u mineralima poput mangana, željeza i kalija, a manje je kalorija od šećera (30 kalorija u usporedbi s 48 po žlici). Iako je jedna od najskupljih zamjena za šećer, javorov šećer je uistinu ukusan.
Šećer od datulja je dehidriran, odnosno mljevena hurma. Budući da se radi o cijelom voću, ono sadrži vitamine, minerale, folnu kiselinu i vlakna koja možete dobiti iz cijelih hurmi. Također ima kalorija kao dvije trećine bijelog šećera i, zahvaljujući sadržaju vlakana, ima nizak glikemijski indeks - što znači da neće povećati razinu šećera u krvi kada se jede umjereno.