Kuharica /

Koja je najbolja zamjena za šećer u kolačima?

Image
Foto: Pixabay

Želite raditi kolače, ali koristili biste zamjenu za šećer. Saznajte koja je najbolja zamjena za šečer u kolačima.

23.4.2022.
12:41
Pixabay
VOYO logo

Kokosov, javorov ili šećer od datulje odlična su zamjena za šećer u kolačima.

Kokos je popularan u zadnje vrijeme, a kokosov šećer nije ništa drugačiji. Dolazi iz soka kokosove palme. Iako ima karamelan okus, nažalost jednako je kaloričan kao i šećer, bogat fruktozom i ima minimalne zdravstvene prednosti. .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javorov šećer je javorov sirup koji je dehidriran u svijetlosmeđe granule. Dodaje bogat okus karamele i javora. Visoko je u mineralima poput mangana, željeza i kalija, a manje je kalorija od šećera (30 kalorija u usporedbi s 48 po žlici). Iako je jedna od najskupljih zamjena za šećer, javorov šećer je uistinu ukusan.

Šećer od datulja je dehidriran, odnosno mljevena hurma. Budući da se radi o cijelom voću, ono sadrži vitamine, minerale, folnu kiselinu i vlakna koja možete dobiti iz cijelih hurmi. Također ima kalorija kao dvije trećine bijelog šećera i, zahvaljujući sadržaju vlakana, ima nizak glikemijski indeks - što znači da neće povećati razinu šećera u krvi kada se jede umjereno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo