Zamjena za posni sir s većim ili manjim udjelom masti
Posni sir je svježi obrani sir sa najmanje 18% suhe tvari i najviše 1% mliječne masti u suhoj materiji sira. Proizveden je od posebno odabranog obranog mlijeka.
Proizvodnja ovog sira se sistematski kontrolira i svaka faza proizvodnje je pod kontrolom stručnjaka. Ovaj izuzetan proizvod naziva se još i "manekenom među sirevima", jer njegova mala kalorijska vrijednost i veoma nizak sadržaj masnoće su idealna kombinacija za sve koji vode računa o svom zdravlju i svojoj tjelesnoj težini. Izbalansirani odnos kalcija, fosfora, kalija, magnezija i bjelančevina, povoljno djeluje na rast, razvoj i zadovoljenje potreba organizma. Ali ipak što konzumirati kao zamjenu za posni sir kada on dosadi?
Zamjena za posni sir s većim udjelom masti:
Ispareno punomasno mlijeko
Obično mlijeko
Sladoled
Šlag
Kiselo vrhnje
Krem sir
Sir ( chadder, švicarski)
Američki sir
Običan svježi sir
Mozzarela
Riccota
Vrhnje za kavu
Zamjena za posni sir s manjim udjelom masti:
Ispareno mlijeko bez masnoće (obrano) ili sa smanjenom masnoćom (2%)
Mlijeko s niskim udjelom masti (1%), smanjenim udjelom masti (2%) ili bez masnoće (obrano)
Sorbet, šerbet, nemasni ili nemasni smrznuti jogurt ili sladoled
Imitacija šlaga (napravljeno od [nemasnog] mlijeka bez masti)
Obični nemasni jogurt
"lagani" krem sir ili krem sir bez masti
Reducirani kalorijski sir, niskokalorični topljeni sirevi itd.
Američki sir bez masnoća
Svježi sir sa smanjenim udjelom masti
Mozzarela sir niske vlažnosti
Mlijeko s niskim udjelom masti ili suho mlijeko u prahu bez masti