Kuhinjski trikovi /

Začini za rižoto: Evo koji su aromatični začini za rižoto pun okusa

Image

Ukoliko ste tražili recept za rižoto, vidjeli ste da ih ima na stotine sa raznim začinima i načinima pripreme. Mi vam donosimo nekoliko savjeta kako pripremiti rižoto te koji su najbolji začini za rižoto.

3.10.2021.
23:39
VOYO logo

Rižoto je škrobna riža kratkog zrna iz talijanske kuhinje. Obično se označava kao Arborio. Kad se skuha, dio škroba izlazi iz riže, čineći je kremastom. Evo nekoliko savjeta za pripremu rižota, što vam sve treba te koji su savršeni začini za rižoto.

Koristite teški lonac, idealno bakreni, jer dobro distribuira toplinu, ali nehrđajući čelik će raditi. Začini za  rižoto ovisi o vašim željama. Možete koristiti sol, papar, origano, ljutu ili slatku mljevenu papriku, češnjak u prahu. Najbolji rižoto biti će sa sastojcima koji se vama sviđaju. Što se tiče sastojaka, birajte svježe i sezonske sastojke. To može uključivati ​​blitvu, zelje, tikvice i bundevu u kasno ljeto i jesen, visokokvalitetna riža kratkog zrna, ekstra djevičansko maslinovo ulje, domaći temeljac ako je moguće i dobar parmezan. Prilikom pripreme rižota važno je znati da se ne slaže povrće jakog okusa, poput cvjetače, brokule, pečene crvene paprike ili repe, jer okusi mogu nadmašiti okus rižota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je nekoliko savjeta kako napraviti savršeni rižoto te koji su najbolji začini za rižoto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo