Rižoto je škrobna riža kratkog zrna iz talijanske kuhinje. Obično se označava kao Arborio. Kad se skuha, dio škroba izlazi iz riže, čineći je kremastom. Evo nekoliko savjeta za pripremu rižota, što vam sve treba te koji su savršeni začini za rižoto.
Koristite teški lonac, idealno bakreni, jer dobro distribuira toplinu, ali nehrđajući čelik će raditi. Začini za rižoto ovisi o vašim željama. Možete koristiti sol, papar, origano, ljutu ili slatku mljevenu papriku, češnjak u prahu. Najbolji rižoto biti će sa sastojcima koji se vama sviđaju. Što se tiče sastojaka, birajte svježe i sezonske sastojke. To može uključivati blitvu, zelje, tikvice i bundevu u kasno ljeto i jesen, visokokvalitetna riža kratkog zrna, ekstra djevičansko maslinovo ulje, domaći temeljac ako je moguće i dobar parmezan. Prilikom pripreme rižota važno je znati da se ne slaže povrće jakog okusa, poput cvjetače, brokule, pečene crvene paprike ili repe, jer okusi mogu nadmašiti okus rižota.
Ovo je nekoliko savjeta kako napraviti savršeni rižoto te koji su najbolji začini za rižoto.