Piletina se obično preferira u odnosu na druge proteine jer sadrži manje kalorija, kolesterola i zasićenih masti. Sada, bilo da ste na putu zdrave prehrane ili jednostavno volite piletinu, važno je da uz jela od piletine možete ponuditi što više varijacija ako je često kuhate kod kuće. Jednostavnim igranjem i eksperimentiranjem s različitim začinima možete jednostavno poboljšati svoje recepte za piletinu. Ovi začini za piletinu savršeni su kako bi poboljšali okus vaše piletine.
Prvi na listi začina za piletinu je kumin. Ove žuto-smeđe sjemenke su duguljastog oblika, uzdužno izbočene. Zapravo podsjećaju na sjemenke kima, ali kim je veći i svjetlije boje, a i ljući na okus. Kumin ima izrazit okus i aromu. Ljutkast je i daje zemljani okus, što ga čini savršenim pri okusu piletine na žaru.
Sljedeći na popisu začina za piletinu je korijander. Kao začin za piletinu koristi se sjeme korijandera. Može biti u cijelosti ili u mljevenom obliku, ali najbolje je kad se samelje svježi. Kada koristite sjemenke korijandera, najbolje ih je prvo zagrijati ili ispeći na suhoj tavi kako bi dodatno poboljšali okus i aromu.
Ne mogu se nabrajati začini za piletinu a da se ne spomene paprika. Paprika je mljeveni začin crvene boje iz sušenih plodova biljke paprike. Napravljene su od slađih sorti koje su blaže i imaju tanje meso. Paprika sadrži dobru količinu vitamina E i antibakterijska svojstva koja pomažu u brzom cijeljenju rana. Okus paprike može varirati ovisno o vrsti paprike koja se koristi, može biti blaga, slatka, a ponekad i ljuta. Ovaj začin za piletinu izvrstan je za dodavanje boje i okusa dima vašoj piletini.
Ovi začini za piletinu savršeni su za dodavanje dodatne arome vašoj piletini.