Rižoto je tradicionalno talijansko jelo od riže koje je prilično jednostavno napraviti, iako mnogi kuhari ne znaju koje začine dodati u pileći rižoto. Rižoto ima samo nekoliko osnovnih sastojaka koji idu u svaki recept za rižoto, ali kada radite pileći rižoto i želite dodatno začiniti vaš rižoto, ovo su tri savršena začina za pileći rižoto.
Svježe začinsko bilje može u potpunosti promijeniti okus i karakter vašeg rižota. Isprobajte svježu mentu s nježnim zelenim graškom ili dodajte malo svježeg bosiljka s nasjeckanom rajčicom. Timijan se također izvrsno slaže sa piletinom u rižotu. Svježe začinsko bilje dodajte na samom kraju jela i dobro ga promiješajte.
Citrusni začini za pileći rižoto također mogu dati dašak svjetline laganom rižotu sa piletinom. Dodajte koricu limuna i malo limunovog soka dok dodajete vrući temeljac kako bi vaš pileći rižoto bio ukusniji i sočniji.
Mljeveni luk i češnjak su još jedan od izvrsnih začina za pileći rižoto. Mljeveni luk daje aromatičnu osnovu okusa za rižoto. Osim toga, možete isprobati i kombinaciju različitih vrsta mljevenog luka i češnjaka kako bi vaš rižoto s piletinom bio pun okusa.