Zimnica /

Koji su najbolji začini za kiseli kupus?

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti kiseli kupus za zimnicu, no ne znate koji su vam začini potrebni za to? Donosimo koji su najbolji začini za kiseli kupus i sve što trebate znati za kiseljenje kupusa.

1.11.2022.
10:46
Pixabay
VOYO logo

Kiseli kupus je superhrana koju naša crijeva obožavaju. Šećere i škrob u kupusu bakterije tijekom procesa fermentacije pretvaraju u mliječnu kiselinu. Ono što rezultira, je proliferacija bakterija koje su izuzetno korisne za naš probavni sustav. Stoga je potrebno poznavati začine za kiseli kupus kako biste sačuvali sve korisne bakterije.

Začini za kiseli kupus su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 zeleni kupus veličine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica crnog papra u zrnu
  • 1 žlica sjemenki korijandera
  • 1 žlica sjemenki kumina
  • 2 žličice sjemena komorača
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica kurkume u prahu

Kada ste skupili sve začine za kiseli kupus, vrijeme je za pripremu kiselog kupusa. Prvo što trebate učiniti kada želite pripremiti kiseli kupus je oprati pa sitno nasjeckati kupus i luk. U velikoj zdjeli pomiješajte povrće sa soli i začinima. Izlupajte ih drvenom kuhačom da puste sav sok. Prebacite u steriliziranu staklenu teglu od 2 litre. Ostavite razmak od 2 cm na vrhu, jer će se povrće proširiti dok fermentira.

Zatvorite i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje tri dana da započne početni proces fermentacije. Nakon toga, što dulje ostavite, okus će biti bolji i zreliji. Kada ste dodali sve začine za kiseli kupus, pokušajte fermentirati kupus 2 do 3 tjedna. Kiseli kupus čuvajte u hladnjaku kada postignete željeni okus i kako biste usporili proces fermentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo