Možda ste već godinama vegan, a možda samo isprobavate taj lifestyle. Međutim, moguće je da vam nedostaje stari doručak s kajganom ili jajima na oko. Sada vegani imaju rješenje i za to.
Blogerica Ellie Bullen, pobornica veganskog načina života, otkrila je recept za vegasku 'repliku' pravih jaja na oko. Ako vam je jaje na tostu bilo omiljeni početak dana, onda će vas ovaj recept od bundeve i začina oduševiti. Bullen čak tvrdi da ima i isti okus!
Recept
Za žumanjak trebate:
- 170 grama bundeve
- 1 čajna žličica prehrambenog kvasca
- 2 žlice kukuruzne škrobi
- 2 žlice vode
- 2 žlice maslinovog ulja
- papar, himalajska, sol
Za bjelanjak trebate:
- kokosovo mlijeko
- 50 grama rižinog brašna
- 1 žlica vode
Skuhajte i nasjeckajte bundevu te je pomiješajte s ostatkom sastojaka za žumanjak. Miksajte s blenderom. U drugu zdjelu stavite sastojke za bjelanjak i promiješajte. Zagrijte malo ulja na tavi i dodajte žlicu bjelanjka. Pustite nekoliko sekundi, a zatim dodajte 1 žlicu žumanjka. Poklopite tavu, a kada je gotovo poslužite na kruhu.
Recept je u kratkom roku postao pravi hit na instagramu te čak zaradio više od 17 tisuća lajkova.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!