Voćna torta priprema se jednostavno, osvježavajući je desert koji će oduševiti sve ljubitelje voćnih kolača.
Odličan izbor za desert za svaku prigodu i u svako doba godine.
Voćna torta sastojci za biskvit:
- 30 dkg brašna
- 20 dkg maslaca
- 15 dkg šećera
- 4 jaja
- limun
- 3 žlice mlijeka
- prašak za pecivo
Maslac omekšajte na sobnoj temperaturi i miksajte ga zajedno sa šećerom i jajima. Kada dobijete pjesnastu teksturu, dodajte brašno, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna. Zatim dodajte sol i mlijeko. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Razdijelite je na četiri dijla i pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni.
Biskvit se mora ohladiti.
Voćna torta krema:
- 2 pudinga od vanilije
- 25 dkg maslaca
- 7 dcl mlijeka
- 10 dkg šećra
- 60 dkg voća
- 4 dcl slatkog vrhnja za šlag
Skuhajte puding sa 7 dcl mlijeka i šećerom. Neka se ohladi. Za to vrijeme miskajte maslac i žlicom dodjate puding u maslac i kada dobijete glatku kremu stavite je u hladnjak na hlađenje.
Voće narežite na komadiće. Kada se krema ohaldi u nju dodajte voće. Na kraju složite tortu - biksvit - krema - biskvit - krema - biskvit - krema - biskvit.
Voćna torta je gotova, ukrasite je prema želji, ohladite i poslužite.