Desert /

Voćna torta - osvježavajući voćni desert

Image

Voćna torta osvježavajući je desert. Kako pripremiti voćnu tortu?

20.8.2021.
11:31
VOYO logo

Voćna torta priprema se jednostavno, osvježavajući je desert koji će oduševiti sve ljubitelje voćnih kolača.

Odličan izbor za desert za svaku prigodu i u svako doba godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voćna torta sastojci za biskvit:

  • 30 dkg brašna
  • 20 dkg maslaca
  • 15 dkg šećera
  • 4 jaja
  • limun
  • 3 žlice mlijeka
  • prašak za pecivo

Maslac omekšajte na sobnoj temperaturi i miksajte ga zajedno sa šećerom i jajima. Kada dobijete pjesnastu teksturu, dodajte brašno, prašak za pecivo i naribanu koricu limuna. Zatim dodajte sol i mlijeko. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Razdijelite je na četiri dijla i pecite na 180 stupnjeva dok ne porumeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskvit se mora ohladiti.

Voćna torta krema:

  • 2 pudinga od vanilije
  • 25 dkg maslaca
  • 7 dcl mlijeka
  • 10 dkg šećra
  • 60 dkg voća
  • 4 dcl slatkog vrhnja za šlag

Skuhajte puding sa 7 dcl mlijeka i šećerom. Neka se ohladi. Za to vrijeme miskajte maslac i žlicom dodjate puding u maslac i kada dobijete glatku kremu stavite je u hladnjak na hlađenje.

Voće narežite na komadiće. Kada se krema ohaldi u nju dodajte voće. Na kraju složite tortu - biksvit - krema - biskvit - krema - biskvit - krema - biskvit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voćna torta je gotova, ukrasite je prema želji, ohladite i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo