Ideja i recept kako pripremiti svečani ručak za vegetarijance
Prehrana vegetarijanaca se bazira na biljnoj hrani, a neki se mogu odlučiti i za konzumiranje mliječnih proizvoda i jaja, dok vegani izbjegavaju svu hranu životinjskog podrijetla. Za svečani ručak za vegetarijance, jedna od popularnih opcija je pečena bundeva s umakom od gljiva.
Sastojci za svečani ručak za vegetarijance su:
1 kg bundeve
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica soli
1 žličica papra
1 žličica mljevenog korijandera
1 žličica mljevenog cimeta
1 šalica pilećeg temeljca
1 šalica bijelog vina
2 žlice brašna
2 šalice gljiva, nasjeckanih na manje komade
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
2 žlice maslaca
Kada pripremate svečani ručak za vegetarijance najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Bundevu ogulite i izrežite na kockice. U posudi pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, korijander i cimet. Premažite bundevu pripremljenom smjesom te pecite u pećnici oko 40 minuta ili dok ne postane mekana.
Dok se bundeva peče, pripremite umak od gljiva. U tavi rastopite maslac te dodajte češnjak i gljive. Dinstajte dok gljive ne omekšaju. Dodajte pileći temeljac i bijelo vino te miješajte dok se tekućina ne reducira. Brašno pomiješajte s malo vode i dodajte u preostalu tekućinu u tavi. Miješajte dok se ne zgusne u umak. Svečani ručak za vegetarijance već je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!
403 Forbidden