Kuharica /

Ideja i recept kako pripremiti svečani ručak za vegetarijance

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti svečani ručak prigodan za vegetarijance? Uz ovaj recept, to nije nikakav problem. Donosimo jednostavan recept za svečani ručak za vegetarijance.

14.4.2023.
11:49
Pixabay
VOYO logo

Prehrana vegetarijanaca se bazira na biljnoj hrani, a neki se mogu odlučiti i za konzumiranje mliječnih proizvoda i jaja, dok vegani izbjegavaju svu hranu životinjskog podrijetla. Za svečani ručak za vegetarijance, jedna od popularnih opcija je pečena bundeva s umakom od gljiva.

Sastojci za svečani ručak za vegetarijance su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg bundeve
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 1 šalica bijelog vina
  • 2 žlice brašna
  • 2 šalice gljiva, nasjeckanih na manje komade
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice maslaca

Kada pripremate svečani ručak za vegetarijance najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Bundevu ogulite i izrežite na kockice. U posudi pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, korijander i cimet. Premažite bundevu pripremljenom smjesom te pecite u pećnici oko 40 minuta ili dok ne postane mekana.

Dok se bundeva peče, pripremite umak od gljiva. U tavi rastopite maslac te dodajte češnjak i gljive. Dinstajte dok gljive ne omekšaju. Dodajte pileći temeljac i bijelo vino te miješajte dok se tekućina ne reducira. Brašno pomiješajte s malo vode i dodajte u preostalu tekućinu u tavi. Miješajte dok se ne zgusne u umak. Svečani ručak za vegetarijance već je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo