Kuharica / Ideja i recept kako pripremiti svečani ručak za vegetarijance

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti svečani ručak prigodan za vegetarijance? Uz ovaj recept, to nije nikakav problem. Donosimo jednostavan recept za svečani ručak za vegetarijance.

14.4.2023.
11:49
Pixabay
VOYO logo

Prehrana vegetarijanaca se bazira na biljnoj hrani, a neki se mogu odlučiti i za konzumiranje mliječnih proizvoda i jaja, dok vegani izbjegavaju svu hranu životinjskog podrijetla. Za svečani ručak za vegetarijance, jedna od popularnih opcija je pečena bundeva s umakom od gljiva.

Sastojci za svečani ručak za vegetarijance su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg bundeve
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica soli
  • 1 žličica papra
  • 1 žličica mljevenog korijandera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • 1 šalica pilećeg temeljca
  • 1 šalica bijelog vina
  • 2 žlice brašna
  • 2 šalice gljiva, nasjeckanih na manje komade
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 2 žlice maslaca

Kada pripremate svečani ručak za vegetarijance najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Bundevu ogulite i izrežite na kockice. U posudi pomiješajte maslinovo ulje, sol, papar, korijander i cimet. Premažite bundevu pripremljenom smjesom te pecite u pećnici oko 40 minuta ili dok ne postane mekana.

Dok se bundeva peče, pripremite umak od gljiva. U tavi rastopite maslac te dodajte češnjak i gljive. Dinstajte dok gljive ne omekšaju. Dodajte pileći temeljac i bijelo vino te miješajte dok se tekućina ne reducira. Brašno pomiješajte s malo vode i dodajte u preostalu tekućinu u tavi. Miješajte dok se ne zgusne u umak. Svečani ručak za vegetarijance već je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo