Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako se priprema ukusno varivo do soje?

Jeste li znali da vegansko varivo od soje može biti ukusno i zasitno kao varivo od govedine? Saznajte kako pripremiti varivo od soje u svega nekoliko koraka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Nevjerojatno vegansko varivo od soje s puno povrća nadmašiti će sva vaša očekivanja. Izvrsna stvar u vezi ovog variva od soje je što je vrlo prilagodljivo, te možete dodati ili izbaciti određene sastojke, ovisno o ukusu.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od soje su:

150 g suhih sojinih granula

500 ml juhe od povrća

125 ml crnog vina

2 žlice maslinovog ulja

2 srednje glavice luka

1 srednji patlidžan

3 male mrkve

2 crvene paprike

1 mala limenka narezanih gljiva

2 žlice paste od rajčice

2 žlice višenamjenskog brašna

2 srednje rajčice

2 češnja češnjaka

1 žličica kumina

1 žlica mažurana

1 žličica slatke paprike u prahu

2 žlice kukuruznog škroba

Sol i papar, po ukusu

Kako biste pripremili varivo od soje najprije stavite granule soje u veliku zdjelu. Zakuhajte juhu od povrća i prelijte je preko soje. Dobro promiješajte i dodajte crno vino. Ostavite da odstoji oko 15-20 minuta. U međuvremenu pripremite povrće. Luk sitno nasjeckajte, patlidžan narežite na sitne kockice, mrkvu narežite na ploške, a papriku nasjeckajte. Rajčice očistite od sjemenki i nasjeckajte, gljive ocijedite, češnjak naribajte. Ocijedite granule soje i ostavite tekućinu za namakanje. Soju dobro iscijedite da uklonite što više tekućine.

Zagrijte ulje u velikom loncu te dodajte soju i pržite oko 3 minute uz često miješanje. Dodajte luk i nastavite kuhati dok luk ne postane proziran, još oko 3 minute. Dodajte patlidžan, mrkvu i papriku i kuhajte još 2 minute, između toga nekoliko puta dobro promiješajte. Dodajte pastu od rajčice i brašno i dobro promiješajte da se prekrije. Kuhajte jednu minutu uz miješanje, zatim dodajte tekućinu od namakanja, rajčice, ocijeđene gljive, češnjak, sol i papar.

Dodajte i kumin, mažuran i papriku u prahu. Varivo od soje pomiješajte i pokrijte ostavljajući otvorenu pukotinu, smanjite vatru i lagano kuhajte oko 20 minuta ili dok povrće ne omekša. Maknite poklopac i kuhajte na jačoj vatri još oko 5 minuta dok se umak malo ne zgusne. Varivo od soje je gotovo. Posolite i popaprite po ukusu te poslužite. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike