Kulinarstvo /

Kako se priprema ukusno varivo do soje?

Image
Foto: Pixabay

Jeste li znali da vegansko varivo od soje može biti ukusno i zasitno kao varivo od govedine? Saznajte kako pripremiti varivo od soje u svega nekoliko koraka.

3.11.2022.
12:28
Pixabay
VOYO logo

Nevjerojatno vegansko varivo od soje s puno povrća nadmašiti će sva vaša očekivanja. Izvrsna stvar u vezi ovog variva od soje je što je vrlo prilagodljivo, te možete dodati ili izbaciti određene sastojke, ovisno o ukusu.

Sastojci potrebni da se pripremi varivo od soje su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 150 g suhih sojinih granula
  • 500 ml juhe od povrća
  • 125 ml crnog vina
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 srednje glavice luka
  • 1 srednji patlidžan
  • 3 male mrkve
  • 2 crvene paprike
  • 1 mala limenka narezanih gljiva
  • 2 žlice paste od rajčice
  • 2 žlice višenamjenskog brašna
  • 2 srednje rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica kumina
  • 1 žlica mažurana
  • 1 žličica slatke paprike u prahu
  • 2 žlice kukuruznog škroba
  • Sol i papar, po ukusu

Kako biste pripremili varivo od soje najprije stavite granule soje u veliku zdjelu. Zakuhajte juhu od povrća i prelijte je preko soje. Dobro promiješajte i dodajte crno vino. Ostavite da odstoji oko 15-20 minuta. U međuvremenu pripremite povrće. Luk sitno nasjeckajte, patlidžan narežite na sitne kockice, mrkvu narežite na ploške, a papriku nasjeckajte. Rajčice očistite od sjemenki i nasjeckajte, gljive ocijedite, češnjak naribajte. Ocijedite granule soje i ostavite tekućinu za namakanje. Soju dobro iscijedite da uklonite što više tekućine.

Zagrijte ulje u velikom loncu te dodajte soju i pržite oko 3 minute uz često miješanje. Dodajte luk i nastavite kuhati dok luk ne postane proziran, još oko 3 minute. Dodajte patlidžan, mrkvu i papriku i kuhajte još 2 minute, između toga nekoliko puta dobro promiješajte. Dodajte pastu od rajčice i brašno i dobro promiješajte da se prekrije. Kuhajte jednu minutu uz miješanje, zatim dodajte tekućinu od namakanja, rajčice, ocijeđene gljive, češnjak, sol i papar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajte i kumin, mažuran i papriku u prahu. Varivo od soje pomiješajte i pokrijte ostavljajući otvorenu pukotinu, smanjite vatru i lagano kuhajte oko 20 minuta ili dok povrće ne omekša. Maknite poklopac i kuhajte na jačoj vatri još oko 5 minuta dok se umak malo ne zgusne. Varivo od soje je gotovo. Posolite i popaprite po ukusu te poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo