Mahune su povrće koje se prilično lako vakuumira. Možete blanširati mahune prije zamrzavanja, ali vakuumskim zatvaranjem čuvate kvalitetu i hranjive sastojke bez dodatnih koraka i vremena. Prvo što trebate učiniti za uspješno vakumiranje mahuna je oprati ih u velikoj posudi sa hladnom vodom, a zatim osušiti u papirnatim ručnicima.
Sljedeće što je potrebno učiniti za vakumiranje mahuna je rezanje krajeva. Odrežite vrhove mahuna, a zatim ih odrežite na polovice ili trećine. Nakon što završite s rezanjem mahuna, možete ih podijeliti u vakuumske vrećice za hranu ovisno o tome kako ih namjeravate koristiti. Ovo je također odlično vrijeme da prethodno začinite svoje povrće ako ga namjeravate kuhati izravno u vrećici. Dodajte sol, papar, maslac ili bilo koje druge začine, a zatim ih možete kuhati na pari izravno u vrećici.
Sljedeće što je potrebno učiniti za vakumiranje mahuna je zatvaranje vrećica. Nakon što su vaše vrećice napunjene, spremne su za vakumiranje. Samo pazite da ostavite dovoljno prostora da zatvorite vrećicu. Nakon što ih vakuumski zatvorite, provjerite jeste li dobro, čvrsto zatvorili. Ovaj način za vakumiranje mahuna je gotov i mahune su spremne za zamrzivač. Zatvorene mahune mogu ostati u zamrzivaču 2 do 3 godine.