Kuhinjski trikovi /

Kako se priprema ušećerena kora mandarine?

Image
Foto: Pixabay

Želite dodati citrusnu aromu vašim zobenim pahuljicama? Ušećerena kora mandarine je sve što vam je potrebno. Saznajte kako pripremiti i iskoristiti ušećerenu koru mandarine.

9.11.2022.
9:49
Pixabay
VOYO logo

Ušećerena kora mandarine savršen je začin uz popodnevni čaj, kao atraktivan ukras za vaše deserte ili kao izvrstan dodatak zobenim pahuljicama, a sama po sebi, ušećerena kora mandarine stvara pravu ovisnost. No, kako se priprema ušećerena kora mandarine?

Sve što vam je potrebno kako bi se pripremila ušećerena kora mandarine su 4 do 6 mandarina i 360 grama šećera. Najprije operite mandarine toplom vodom. Nježno ogulite mandarine bez da ih previše trgate, zatim ih narežite na štapiće debljine oko 4 milimetra. Stavite kore mandarine u lonac s hladnom vodom i zakuhajte na srednjoj vatri. Kuhajte 5 minuta i procijedite. Ponovite ovaj korak još 2 puta. Posljednji put ostavite koru kuhati u vodi 30 minuta. Time se uklanja gorčina iz srži i kore mandarine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate ušećerenu koru mandarine je procijediti kore, a vodu sačuvajte. Vratite 250 ml vode u lonac i dodajte 240 grama šećera i kore mandarine u lonac te lagano promiješajte da se sjedini. Neka kore mandarine kuhaju 30-35 minuta na srednje niskoj vatri, dok kore ne postanu prozirne i mekane. Nakon što kore postanu prozirne, isključite vatru i ostavite da se ohlade. Zagrijte pećnicu na najnižu temperaturu, oko 65°C. Pažljivo uklonite kore vilicom ili cjedilom i stavite ih u jednom sloju na rešetku postavljenu na obložen lim za pečenje. Pecite oko 45 minuta, ili dok se ušećerene kore mandarine ne osuše. Izvadite iz pećnice i odmah ih ubacite u preostali šećer. Neka se ušećerena kora mandarine potpuno ohladi prije spremanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo