Ušećerena kora mandarine savršen je začin uz popodnevni čaj, kao atraktivan ukras za vaše deserte ili kao izvrstan dodatak zobenim pahuljicama, a sama po sebi, ušećerena kora mandarine stvara pravu ovisnost. No, kako se priprema ušećerena kora mandarine?
Sve što vam je potrebno kako bi se pripremila ušećerena kora mandarine su 4 do 6 mandarina i 360 grama šećera. Najprije operite mandarine toplom vodom. Nježno ogulite mandarine bez da ih previše trgate, zatim ih narežite na štapiće debljine oko 4 milimetra. Stavite kore mandarine u lonac s hladnom vodom i zakuhajte na srednjoj vatri. Kuhajte 5 minuta i procijedite. Ponovite ovaj korak još 2 puta. Posljednji put ostavite koru kuhati u vodi 30 minuta. Time se uklanja gorčina iz srži i kore mandarine.
Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate ušećerenu koru mandarine je procijediti kore, a vodu sačuvajte. Vratite 250 ml vode u lonac i dodajte 240 grama šećera i kore mandarine u lonac te lagano promiješajte da se sjedini. Neka kore mandarine kuhaju 30-35 minuta na srednje niskoj vatri, dok kore ne postanu prozirne i mekane. Nakon što kore postanu prozirne, isključite vatru i ostavite da se ohlade. Zagrijte pećnicu na najnižu temperaturu, oko 65°C. Pažljivo uklonite kore vilicom ili cjedilom i stavite ih u jednom sloju na rešetku postavljenu na obložen lim za pečenje. Pecite oko 45 minuta, ili dok se ušećerene kore mandarine ne osuše. Izvadite iz pećnice i odmah ih ubacite u preostali šećer. Neka se ušećerena kora mandarine potpuno ohladi prije spremanja.