Umak za tortilje s piletinom - recept i priprema
Ovaj umak za tortilje s piletinom je savršen dodatak tortiljama i piletini, no može se koristiti i kao umak za različita druga jela poput riže ili pire krumpira. Uživajte u ukusu Meksika s ovim ukusnim umakom za tortilje s piletinom.
Sastojci potrebni da se pripremi umak za tortilje s piletinom su:
2 pileća prsa, kuhana i narezana na trakice
žuta paprika, nasjeckana
crvena parika, nasjeckana
zelena paprika, nasjeckana
luk, nasjeckan
2 češnja češnjaka, nasjeckana
žlica maslinovog ulja
žlica paprike u prahu
1/2 žličice mljevenog kumina
1/2 žličice soli
1/4 žličice crnog papra
šalica pileće juhe
žlica kukuruznog škroba
svježi peršin
Kada pripremate ovaj umak za tortilje s piletinom najprije u tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte papriku, luk i češnjak te pirjajte oko 5 minuta dok ne omekšaju. Dodajte pileće trakice, papriku u prahu, kumin, sol i papar te kuhajte još 5 minuta. U maloj zdjelici pomiješajte pileću juhu i kukuruzni škrob dok se škrob ne otopi. Dodajte smjesu u tavu i kuhajte dok se umak ne zgusne, oko 3-5 minuta. Dodajte peršin i dobro promiješajte. Ovaj recept za umak za tortilje s piletinom već je gotov te je umak spreman za posluživanje. Dobar tek!