Umak od vrganja s vrhnjem za kuhanje kao prilog uz glavno jelo
Umak od vrganja s vrhnjem za kuhanje poslužite kao prilog uz glavno jelo. Pratite recept i napravite najbolji umak od vrganja s vrhnjem za kuhanje.
Umak od vrganja s vrhnjem za kuhanje savršeno se slaže sa gotovo svim glavnim jelima. Pripremate li piletinu ili svinjetinu upotpunite ovo glavno mesno jelo odličnim umakom od brganja s vrhnjem za kuhanje. Za pripremu umaka od vrganja s vrhnjem za kuhanje potrebno vam je samo 10-ak minuta.
Umak od vrganja s vrhnjem za kuhanje sastojci:
150 g svježih vrganja
2 žlice ulja
100 ml vrhnja za kuhanje
2 žličice senfa
papar
svježi nasjeckani peršin
Umak od vrganja s vrhnjem za kuhanje priprema:
Pripremite vrganje tako da ih očistite i narežete na manje komade. Stavite ih dinstati na 2 žlice ulja. Nakon nekoliko minuta izvadite gljive iz tave.
Zasebno kuhajte s vrhnje za kuhanje i senf. Dodajte gljive i začinite sa soli i paprom. Umak od vrganja s vrhnjem za kuhanje je gotov, poslužite ga uz meso prema izboru.