Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Umak od šljiva - recept i priprema

Kineski umak od šljiva ima glatki slatko-kiselkasti okus prožet tradicionalnim kineskim začinima. Saznajte kako pripremiti originalni kineski umak od šljiva.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Vjeruje se da su Kinezi prvi počeli uzgajati šljive i da šljive imaju važno mjesto u tradicionalnoj kineskoj kulturi. Stoga je kineski umak od šljiva jedan od najbogatijih umaka s obzirom na okus i teksturu.

Sastojci potrebni za pripremu kineskog umaka od šljiva su:

1 kilogram šljiva

1/2 šalice naranče

1/2 šalice žutog luka

1/2 šalice jabučnog octa

3/4 šalice smeđeg šećera

1/4 šalice soja umaka

2 žlice meda

2 žlice naribanog svježeg đumbira

2 češnja češnjaka

1 žličica soli

1 komad cimeta

2 cijela zvjezdasta anisa

4 cijela klinčića

1/2 žličice sečuanskog papra u zrnu

1/4 žličice cijelih sjemenki komorača

Umak od šljiva priprema:

Za pripreme kineskog umaka od šljiva najprije sve sastojke osim mješavine začina stavite u lonac srednje veličine i zakuhajte. Smanjite vatru na srednje nisku i pirjajte nepoklopljeno  30 minuta. Nakon 30 minuta umak od šljiva prebacite u blender da se umak sjedini do glatke smjese.

Zatim stavite cijele začine u malu suhu tavu i pržite na srednje jakoj vatri dok ne zamiriše. Pustite da se začini ohlade, a zatim cijele začine stavite u komad gaze zavezan koncem ili u vrećicu za čaj. Stavite paket začina u lonac s umakom od šljiva i nastavite pirjati nepoklopljeno 25-45 minuta dok se umak ne zgusne do željene gustoće.

Umak od šljiva je gotov i možete ga poslužiti uz mesno ili riblje jelo.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike