Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Umak od jogurta i kiselih krastavaca - recept i priprema

Tražite prilog uz pečeno meso, ribu ili uz povrće? Umak od jogurta i kiselih krastavaca je savršen za vas. Saznajte kako se priprema ukusan umak od jogurta i kiselih krastavaca.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jogurt je mliječni proizvod dobiven fermentacijom mlijeka kulturama mliječnih bakterija. Jogurt se može koristiti na različite načine u prehrani, od doručka s voćem, preko smoothieja, do umaka za razna jela, poput umaka od jogurta i kiselih krastavaca.

Za umak od jogurta i kiselih krastavaca potrebni su sljedeći sastojci:

200 g jogurta

50 g kiselog vrhnja

2 kisela krastavca

1 češanj češnjaka

Sol i papar

Kada pripremate umak od jogurta i kiselih krastavaca najprije ogulite i sitno nasjeckajte kisele krastavce. Češnjak također ogulite i nasjeckajte. U posudi pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje. Dodajte nasjeckane kisele krastavce i češnjak.  Sve dobro promiješajte te začinite solju i paprom prema želji. Umak od jogurta i kiselih krastavaca već je gotov i spreman za posluživanje uz jelo po želji. Ovaj umak od jogurta i kiselih krastavaca je zdraviji izbor od većine komercijalnih umaka jer sadrži manje šećera i aditiva, a dodatni okus i osvježenje daju kiseli krastavci.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike