Kulinarstvo / Umak od jogurta i kiselih krastavaca - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Tražite prilog uz pečeno meso, ribu ili uz povrće? Umak od jogurta i kiselih krastavaca je savršen za vas. Saznajte kako se priprema ukusan umak od jogurta i kiselih krastavaca.

13.3.2023.
15:36
Pixabay
VOYO logo

Jogurt je mliječni proizvod dobiven fermentacijom mlijeka kulturama mliječnih bakterija. Jogurt se može koristiti na različite načine u prehrani, od doručka s voćem, preko smoothieja, do umaka za razna jela, poput umaka od jogurta i kiselih krastavaca.

Za umak od jogurta i kiselih krastavaca potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 200 g jogurta
  • 50 g kiselog vrhnja
  • 2 kisela krastavca
  • 1 češanj češnjaka
  • Sol i papar

Kada pripremate umak od jogurta i kiselih krastavaca najprije ogulite i sitno nasjeckajte kisele krastavce. Češnjak također ogulite i nasjeckajte. U posudi pomiješajte jogurt i kiselo vrhnje. Dodajte nasjeckane kisele krastavce i češnjak.  Sve dobro promiješajte te začinite solju i paprom prema želji. Umak od jogurta i kiselih krastavaca već je gotov i spreman za posluživanje uz jelo po želji. Ovaj umak od jogurta i kiselih krastavaca je zdraviji izbor od većine komercijalnih umaka jer sadrži manje šećera i aditiva, a dodatni okus i osvježenje daju kiseli krastavci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo