Dodatak jelima /

Umak od gljiva

Image

Umak od gljiva odličan je dodatak tjestenini, mesu... Kako napraviti umak od gljiva?

18.8.2021.
12:00
VOYO logo

Umak od gljiva može poslužiti kao dodatak brojnim jelima. Priprema je jednostavna, a umak je vrlo ukusan i upotpunit će svako vaše jelo.

Za pripremu umaka od gljiva potrebni su vam sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg sušenih vrganja
  • 35 dkg šampinjona
  • 2 češnja češnjaka
  • 1,5 dcl bijelog vina
  • maslinovo ulje
  • žlica majčine dušice
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • sol
  • papar

Umak od gljiva priprema:

Vrganje stavie u vodu kako bi se namočili. Nakon toga ih narežite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na maslinovom ulju pržite luk, češnjak, majčinu dušicu. Sve malo posolite i pirjajte na laganoj vatri. Zatim dodajte vrganje i pirjajte još dvije minute. Nakon toga ulijte bijelo vino i ostavite neka se na pola reducira.

Dodajte šampinjone i izmiješajte. Začinite sa soli i paprom. Kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri. Pred kraj dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte dok umak ne postane gust.

Umak od gljiva je gotov i možete ga serivirati kao dodatak jelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo