Umak od butternut tikve svakom jelu u kojem je u kombinaciji daje lagan i ukusan okus. Isto tako, umak od butternut tikve jednostavno se i brzo priprema, a od sastojaka vam ne treba puno. Još jedan od razloga zašto je umak od butternut tikve toliko popularan u posljednje vrijeme jest što je zdravi i bogat nutritivnim vrijednostima.
Od sastojaka za umak od butternut tikve trebate:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 500 g tikve
- 1,5 dcl mlijeka
- 1,5 dcl vode
- čajna žličica soli
- prstohvat bijelog papra
- prstohvat crnog papra
- češnjak u prahu
Da biste dobili umak od butternut tikve, trebate učiniti sljedeće korake:
- Oguljenu, očišćenu i narezanu tikvu stavite kuhati zajedno s mlijekom, vodom i soli. Kada zavri, tikva se neka još kuha otprilike 20 minuta na srednje jakoj vatri, odnosno tako dugo dok ne omekša.
- Ostavite nakratko da se ohladi (5 minuta) te pomoću štapnog miksera izmiješajte tikvu, mlijeko i vodu u glatki umak. Dodajte papar i češnjak.
- Vaš je umak od butternut tikve gotov.
Umak od butternut tikve možete poslužiti uz tjesteninu ili njoke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa