Umak od butternut tikve svakom jelu u kojem je u kombinaciji daje lagan i ukusan okus. Isto tako, umak od butternut tikve jednostavno se i brzo priprema, a od sastojaka vam ne treba puno. Još jedan od razloga zašto je umak od butternut tikve toliko popularan u posljednje vrijeme jest što je zdravi i bogat nutritivnim vrijednostima.
Od sastojaka za umak od butternut tikve trebate:
- 500 g tikve
- 1,5 dcl mlijeka
- 1,5 dcl vode
- čajna žličica soli
- prstohvat bijelog papra
- prstohvat crnog papra
- češnjak u prahu
Da biste dobili umak od butternut tikve, trebate učiniti sljedeće korake:
- Oguljenu, očišćenu i narezanu tikvu stavite kuhati zajedno s mlijekom, vodom i soli. Kada zavri, tikva se neka još kuha otprilike 20 minuta na srednje jakoj vatri, odnosno tako dugo dok ne omekša.
- Ostavite nakratko da se ohladi (5 minuta) te pomoću štapnog miksera izmiješajte tikvu, mlijeko i vodu u glatki umak. Dodajte papar i češnjak.
- Vaš je umak od butternut tikve gotov.
Umak od butternut tikve možete poslužiti uz tjesteninu ili njoke.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa