Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Dodatak jelima /

Umak od butternut tikve - recept i priprema

Umak od butternut tikve sve je popularniji, a razloga za to je mnogo. Donosimo vam recept za umak od butternut tikve.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Umak od butternut tikve svakom jelu u kojem je u kombinaciji daje lagan i ukusan okus. Isto tako, umak od butternut tikve jednostavno se i brzo priprema, a od sastojaka vam ne treba puno. Još jedan od razloga zašto je umak od butternut tikve toliko popularan u posljednje vrijeme jest što je zdravi i bogat nutritivnim vrijednostima.

Od sastojaka za umak od butternut tikve trebate:

500 g tikve

1,5 dcl mlijeka

1,5 dcl vode

čajna žličica soli

prstohvat bijelog papra

prstohvat crnog papra

češnjak u prahu

Da biste dobili umak od butternut tikve, trebate učiniti sljedeće korake:

Oguljenu, očišćenu i narezanu tikvu stavite kuhati zajedno s mlijekom, vodom i soli. Kada zavri, tikva se neka još kuha otprilike 20 minuta na srednje jakoj vatri, odnosno tako dugo dok ne omekša.

Ostavite nakratko da se ohladi (5 minuta) te pomoću štapnog miksera izmiješajte tikvu, mlijeko i vodu u glatki umak. Dodajte papar i češnjak.

Vaš je umak od butternut tikve gotov.

Umak od butternut tikve možete poslužiti uz tjesteninu ili njoke.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike