Kulinarstvo /

Ukusna i jednostavna piletina s mrkvom za hranjiv obrok

Image
Foto: Pixabay

Piletina s mrkvom je klasična kombinacija koja nikada ne izlazi iz mode. Donosimo jednostavan recept za piletinu s mrkvom.

1.7.2023.
10:21
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za pirjanu piletinu s mrkvom i krumpirom spaja pečene pileće batake i mekano povrće u jednom jelu koje čini jednostavnu i hranjivu večeru. Kompletan obrok s proteinima, škrobom i povrćem priprema se u jednom loncu, što znači da nema puno nereda nakon večere.

Sastojci za piletinu s mrkvom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 pileća batka
  • sol i svježe mljeveni papar, po ukusu
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 4 zlatna krumpira, izrezana na komade od 5 cm
  • 6 mrkvi, oguljenih i narezanih na ploške
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žlica višenamjenskog brašna
  • 350 ml pilećeg temeljca
  • 60 ml bijelog vina
  • 2 žličice mljevenog svježeg timijana
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina

Kada pripremate piletinu s mrkvom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Piletinu obilno začinite solju i paprom. U velikoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje. Dodajte piletinu i pecite dok ne porumeni, oko 4-6 minuta sa svake strane. Prebacite piletinu na tanjur. Dodajte luk u tavu i promiješajte. Dodajte krumpir i mrkvu. Pospite luk i mrkvu soli i paprom i pirjajte dok povrće ne počne smeđiti, oko 5 minuta. Dodajte brašno i promiješajte. Dodajte bijelo vino i kuhajte dok vino ne ispari.

Dodajte pileći temeljac i dimljenu papriku. Vratite piletinu u tavu i pustite da prokuha. Pokrijte posudu, stavite u pećnicu i pecite 40 minuta, odnosno dok se piletina i povrće ne ispeku. Umiješajte majčinu dušicu, kušajte i prilagodite začine. Pospite nasjeckanim peršinom, pa poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo