Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
editina kuhinja /

U ove kišne jesenje dane zagrijte se finom krem juhom od kestena

I dalje se naša redakcijska kuharica Edita Misirić drži jesenskih plodova, a danas su se na meniju našli slasni kesteni. Evo recepta za finu krem juhu od kestena

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Krem juha od kestena

Kesten – 600 g

Luk – 100 g

Celer – 50 g

Maslac – 100 g

Vrhnje za šlag – 2 dl

Slanina – 100 g

Sol – po želji

Papar – po želji

Chilli – po želji

Suncokretovo ulje – po želji

Kestene kratko prokuhati i oguliti. Na maslacu i malo ulja prepržiti luk i celer narezan na kockice. Kada je luk uvenuo dodati kestene i kratko ih prepržiti (karamelizirati). Zaliti vodom, začiniti sa soli, paprom i vrlo malo chillia. Sve zajedno kuhati na laganoj vatri dvadesetak minuta. Juhu samljeti štapnim mikserom, te po potrebi protisnut kroz cjedilo. Dotjerati okus i poslužiti uz dodatak tučenog vrhnja i dekorirati poprženom slaninom. 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike