Bademi su ukusni orašasti plodovi koji su prekrasan međuobrok i sastojak za kolače. Bademi imaju pričvršćenu tanku smeđu kožicu. Kožica badema je jestiva, ali može sadržavati gorku aromu. Stoga je boljeoguliti bademe zbog gorke arome korice badema ili zbog jednostavnih estetskih razloga.
Kada znate treba li oguliti bademe za kolače, potrebno je znati kako oguliti bademe za kolače. Kako biste ogulili bademe za kolače, potreban vam je lonac, voda i bademi. Ulijte nekoliko centimetara vode u lonac, dovoljno da potopi sve bademe te stavite lonac s vodom, bez badema, na vatru i zagrijte dok voda ne prokuha.
Sljedeće što trebate učiniti kada želite oguliti bademe za kolače je dodati bademe u kipuću vodu i kuhati ih minutu. Ne smijete kuhati dulje jer se bademi mogu prekuhati, omekšati i izgubiti aromu. Nakon jedne minute izvadite bademe iz kipuće vode i dodajte ih u posudu sa hladnom vodom kako biste prekinuli proces kuhanja. Bademe ocijedite i stavite na ručnik te ih trljajte dok sva kožica ne otpadne. Bademe ponovno isperite, ocijedite i nastavite sa receptom za kolače.