Sva jela od bakalara uvijek su vrlo cijenjena u mediteranskoj gastronomiji. Pripremite ovaj tradicionalni recept za bakalar s tipičnim začinima poput maslinovog ulja, luka i češnjaka i napravite izvrstan obrok.
Sastojci potrebni za ovaj tradicionalni recept su 2 fileta bakalara (500 grama), 50 ml maslinovog ulja, 4 režnja češnjaka, papar, luk, crvena paprika, slatka paprika, 600 grama mladog krumpira, korijander i masline po ukusu te sol.
Za pripremiti ovaj tradicionalni recept za bakalar najprije operite krumpir, stavite ga s korom u lonac s vodom začinjen solju i kuhajte na srednje jakoj vatri. Kad počne ključati, smanjite na srednje nisku temperaturu i kuhajte krumpir oko 20 minuta. Isključite vatru i krumpir ocijedite. Nožem izrežite mali rez na svakom krumpiru i ostavite sa strane.
Odreske bakalara narežite na komade. Stavite maslinovo ulje, luk narezan na okrugle ploške, crvenu papriku narezanu na trakice i neoguljeni zgnječeni češnjak u tavu i pirjajte na laganoj vatri dok luk ne počne blago poprimati zlatnu boju. Dodajte bakalar, začinite paprom i paprikom te pržite bakalar s obje strane oko 10 minuta. Dodajte krumpir, protresite tavu i pržite još 3 do 4 minute. Ugasite vatru i pospite nasjeckanim korijanderom. Ukrasite maslinama i poslužite.
Ovo je ukusan tradicionalni recept za bakalar koji će vas oduševiti.