Mediteranska kuhinja /

Tradicionalna kuhinja: Koji je tradicionali recept za bakalar i kako ga pripremiti

Image

Ukoliko želite pripremiti tradicionalnog bakalara a niste sigurni u recept, na pravom ste mjestu. Donosimo tradicionalni recept za bakalar koji vas neće ostaviti gladnima.

3.10.2021.
9:33
VOYO logo

Sva jela od bakalara uvijek su vrlo cijenjena u mediteranskoj gastronomiji. Pripremite ovaj tradicionalni recept za bakalar s tipičnim začinima poput maslinovog ulja, luka i češnjaka i napravite izvrstan obrok.

Sastojci potrebni za ovaj tradicionalni recept su 2 fileta bakalara (500 grama), 50 ml maslinovog ulja, 4 režnja češnjaka, papar, luk, crvena paprika, slatka paprika, 600 grama mladog krumpira, korijander i masline po ukusu te sol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za pripremiti ovaj tradicionalni recept za bakalar najprije operite krumpir, stavite ga s korom u lonac s vodom začinjen solju i kuhajte na srednje jakoj vatri. Kad počne ključati, smanjite na srednje nisku temperaturu i kuhajte krumpir oko 20 minuta. Isključite vatru i krumpir ocijedite. Nožem izrežite mali rez na svakom krumpiru i ostavite sa strane.

Odreske bakalara narežite na komade. Stavite maslinovo ulje, luk narezan na okrugle ploške, crvenu papriku narezanu na trakice i neoguljeni zgnječeni češnjak u tavu i pirjajte na laganoj vatri dok luk ne počne blago poprimati zlatnu boju. Dodajte bakalar, začinite paprom i paprikom te pržite bakalar s obje strane oko 10 minuta. Dodajte krumpir, protresite tavu i pržite još 3 do 4 minute. Ugasite vatru i pospite nasjeckanim korijanderom. Ukrasite maslinama i poslužite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je ukusan tradicionalni recept za bakalar koji će vas oduševiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo