Kuharica / Kako se priprema lagana torta s mandarinama?

Image
Foto: Pixabay

Nikada niste probali tortu s mandarinama? To je potrebno promijeniti. Donosimo kako se priprema ukusna i sočna torta s mandarinama.

12.11.2022.
10:35
Pixabay
VOYO logo

Ovaj recept za laganu tortu s mandarinamaje sve što vam je potrebno tijekom kišnih jesenskih dana. Ukusna mekana torta sa sočnim mandarinama prelivena svježim šlagom je savršena torta uz popodnevni čaj.

Sastojci potrebni da se pripremi torta s mandarinama su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 280 g višenamjenskog brašna
  • 20 grama maslaca
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 150 g običnog šećera
  • 3 jaja
  • 60 ml biljnog ulja
  • 300 g mandarina
  • 150 ml svježeg vrhnja za šlag
  • 3 žličice šećera u prahu

Kako biste pripremili tortu s mandarinama najprije postavite pećnicu na 180°C. Namastite i pobrašnite posudu za pečenje pomoću brašna i maslaca. U zdjelu miksera dodajte ulje i 3 jaja, šećer i mandarine. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Lagano umiješajte ⅓ smjese brašna. Kad se sve sjedini dodajte još ⅓. Miješajte na laganoj brzini. Metalnom žlicom nježno umiješajte preostalu ⅓ brašna u smjesu za tortu.

Tijesto ravnomjerno izlijte u kalup za tortu i stavite u pećnicu na 30 - 35 minuta. Kada je torta gotova, izvadite iz pećnice i ostavite 2 minute da se opusti u tepsiji. Izvadite tortu s mandarinama iz kalupa na rešetku za hlađenje. Ostavite tortu s mandarinama da se skroz ohladi. Dok se torta s mandarinama hladi, umutite svježe vrhnje i dodajte malo šećera u prahu ako želite slađu kremu. Kada se krema stisne, premažite tortu po vrhu i posložite ploške mandarina po torti. Torta s mandarinama je gotova i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo