U tortu od mrkve također možete dodati i orašaste plodove ili grožđice. Sastojci koji će vam biti potrebni za ovu tortu od mrkve su:
- 250 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- žličica soda bikarbone
- 1 i 1/2 žličice mljevenog cimeta
- 1/2 žličice mljevenog đumbira
- malo mljevenog muškatnog oraščića
- 1/2 žličice soli
- 180 ml ulja
- 4 jaja
- 300 grama smeđeg šećera
- 100 grama granuliranog šećera
- 125 grama umaka od jabuka
- 1 čajna žličica čistog ekstrakta vanilije
- 300 grama naribane mrkve
Upute za pripremu torte od mrkve:
Zagrijte pećnicu na (180°C). Pripremite dva okrugla kalupa za torte.
U velikoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir, muškatni oraščić i sol dok se dobro ne sjedine. Staviti na stranu.
U posebnoj velikoj posudi za miješanje pjenasto izmiješajte ulje, jaja, smeđi šećer, granulirani šećer, umak od jabuka i ekstrakt vanilije dok se potpuno ne sjedine. U mokre sastojke dodajte naribanu mrkvu i miješajte dok se dobro ne sjedini.
Ulijte mokre sastojke u suhe sastojke i miješajte pjenjačom dok se ne sjedine, pazeći da se tijesto ne miješa.
Tijesto za torte ravnomjerno izlijte između oba pripremljena kalupa za torte. Pecite na 180°C 30-35 minuta ili dok se vrhovi kolača ne stegnu i čačkalica umetnuta u sredinu svakog od njih ne izađe čista. Izvadite iz pećnice, premjestite na rešetku i ostavite da se ohladi u kalupima oko 20-25 minuta. Nakon što se ohladi, izvadite ih iz kalupa i vratite na rešetku da se ohladi. Tortu od mrkve preijte glazurom od krem sira ili prema želji.