Recept i priprema /

Torta od mrkve desert koji ćete htjeti opet

Image
Foto: Pixabay

Torta od mrkve savršena je poslastica kad želite probati nešto malo drugačije. Torta od mrkve jednostavna je za pripremu i kad je jedanput probate, htjet ćete opet.

11.6.2022.
10:24
Pixabay
VOYO logo

U tortu od mrkve također možete dodati i orašaste plodove ili grožđice. Sastojci koji će vam biti potrebni za ovu tortu od mrkve su:

  • 250 g brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • žličica soda bikarbone
  • 1 i 1/2 žličice mljevenog cimeta
  • 1/2 žličice mljevenog đumbira
  • malo mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/2 žličice soli
  • 180 ml ulja
  • 4 jaja
  • 300 grama smeđeg šećera
  • 100 grama granuliranog šećera
  • 125 grama umaka od jabuka
  • 1 čajna žličica čistog ekstrakta vanilije
  • 300 grama naribane mrkve

Upute za pripremu torte od mrkve:

Zagrijte pećnicu na (180°C). Pripremite dva okrugla kalupa za torte.

U velikoj posudi za miješanje pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, đumbir, muškatni oraščić i sol dok se dobro ne sjedine. Staviti na stranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posebnoj velikoj posudi za miješanje pjenasto izmiješajte ulje, jaja, smeđi šećer, granulirani šećer, umak od jabuka i ekstrakt vanilije dok se potpuno ne sjedine. U mokre sastojke dodajte naribanu mrkvu i miješajte dok se dobro ne sjedini.

Ulijte mokre sastojke u suhe sastojke i miješajte pjenjačom dok se ne sjedine, pazeći da se tijesto ne miješa.

Tijesto za torte ravnomjerno izlijte između oba pripremljena kalupa za torte. Pecite na 180°C 30-35 minuta ili dok se vrhovi kolača ne stegnu i čačkalica umetnuta u sredinu svakog od njih ne izađe čista. Izvadite iz pećnice, premjestite na rešetku i ostavite da se ohladi u kalupima oko 20-25 minuta. Nakon što se ohladi, izvadite ih iz kalupa i vratite na rešetku da se ohladi. Tortu od mrkve preijte glazurom od krem sira ili prema želji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo