Kako se priprema jesenska torta od kestena?
Kada volite kestene i okuse jeseni, torta od kestena je sve što vam trepa. Pripremite ovaj recept za tortu od kestena kako biste unijeli istinski jesenski ugođaj u svoju kuhinju.
Sastojci potrebni da se pripremi kremasta torta od kestena su:
2 velika jaja
60 g maslaca
120 g namaza od kestena (skuhani i blendani kesteni)
200 ml mlijeka
120 g brašna
1 žličica praška za pecivo
60 g granuliranog šećera po želji
Prvo što trebate učiniti kada pripremate tortu od kestena je zagrijati pećnicu na 180°C. U maloj posudi otopite maslac u mikrovalnoj. U veliku zdjelu ulijte jaja, otopljeni maslac, namaz od kestena i mlijeko. Sastojke dobro izmiješajte dok ne postanu glatki. Postupno dodajte brašno i prašak za pecivo, miješajte dok ne postane dobijete glatku smjesu. Tijesto za tortu od kestena izlijte u kalup za pećnicu, prethodno namašćen po potrebi. Pecite tortu od kestena 30 minuta. Torta od kestena već je gotova te je spremna za posluživanje. Dobar tek!
403 Forbidden