Kulinarstvo / Kako pripremiti tofu sa paprikom i povrćem?

Image
Foto: Pixabay

Pripremate veganski recept za tofu? Tofu s paprikom i povrćem je izvrstan azijski recept. Kako pripremiti tofu sa paprikom i povrćem?

14.9.2022.
11:13
Pixabay
VOYO logo

Tofu i povrće čine nevjerojatno zadovoljavajuću vegansku večeru, a ovo posebno sočno prženje tofua i paprike nadahnuto azijskom kuhinjom jednako je ukusno kao što izgleda. Prženi tofu sa paprikom, gljivama i graškom u umaku od kikirikija čini izvrsnu vegansku večeru.

Sastojci potrebni da se pripremi tofu s paprikom su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 paket ekstra čvrstog tofua narezanog na kockice
  • 2 žličice uljane repice
  • 400 grama graška
  • 2 velike paprike narezane na trakice
  • 1 šalice vode
  • 1 narezani mladi luk
  • 2 žličice mljevenog oguljenog svježeg đumbira
  • 2 režnja češnjaka, mljevena
  • 200 grama narezanih gljiva
  • 2 žlice soja umaka
  • 2 žlice maslaca od kikirikija
  • 1 žličica kukuruznog škroba
  • 2 žličice ljutog umaka
  • 1/4 žličice soli

Prvo što trebate učiniti kada pripremate recept sa tofuom i paprikom je priprema tofua. To učinite tako da protisnete tofu. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte tofu u tavu i kuhajte 7 minuta, povremeno lagano okrećući. Izvadite tofu iz posude. U tavu dodajte grašak, papriku, 1/4 šalice vode, luk, đumbir i češnjak te miješajući pržite 3 minute. Dodajte gljive i pržite uz miješanje 2 minute. Pomiješajte preostalu vodu, maslac od kikirikija, kukuruzni škrob, ljuti umak i sol u maloj posudi te dobro promiješajte. Dodajte tofu u tavu te kuhajte 1 minutu ili dok se ne zgusne, neprestano miješajući. Ovaj recept za tofu s paprikom je gotov i spreman za posluživanje odmah nakon pripreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo