Tofu ima malo masti i kalorija, a bogat je proteinima. Pravi se utiskivanjem sojine skute u blokove. Tofu na roštilju samo je jedan od načina kako možete pripremiti tofu.
Sastojci potrebni za pripremiti tofu na roštilju su:
- dva pakiranja čvrstog tofua
- kečap
- javorov sirup
- melasa
- sojin umak
- jabučni ocat
- ljuti umak
- Worcestershire umak
Priprema tofu na roštilju:
Zamotajte tofu blokove u čiste, suhe kuhinjske krpe. Postavite blokove između dvije daske za rezanje i stavite nešto teško na vrh. Pričekajte 2-3 sata, a zatim uklonite ručnike.
Narežite tofu na šest blokova debljine 3 cm. Pomiješajte sve sastojke za umak. Stavite komadiće tofua u plitku posudu za pečenje. Dodajte ¾ šalice umaka za roštilj. Ostatak umaka ostavite za premazivanje tofua tijekom i nakon pečenja.
Ostavite tofu da se marinira u umaku 30 minuta. Zagrijte roštilj. Rešetke nauljite i stavite tofu na nauljene rešetke. Pecite tofu na roštilju 6-7 minuta sa svake strane, a povremeno premažite tofu na roštilju ostatkom umaka.
Na kraju tofu premažite jednim slojem umaka za roštilj. Tofu na roštilju je gotov i spreman za posluživanje.