Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Jela s tjesteninom /

Kako se priprema ukusna tjestenina sa špinatom?

Želite spojiti zdravo sa ukusnim? Tjestenina sa špinatom savršen je recept za to. Saznajte kako se priprema ukusna i zdrava tjestenina sa špinatom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jednostavna tjestenina sa špinatom je brza, jednostavna i ukusna. Spremna je za manje od 15 minuta i predstavlja večeru koju će voljeti cijela obitelj. Ovo je jedno od onih jednostavnih jela s tjesteninom koje je savršeno kada jednostavno trebate staviti večeru na stol u trenu.

Sastojci potrebni da se pripremi ukusna tjestenina sa špinatom su:

225 grama tjestenine, po izboru

1 žlica maslinovog ulja

2-3 češnja češnjaka, sitno narezana ili mljevena

250 grama mladog špinata, opranog

¼ žličice soli, plus još po ukusu

140 grama krem sira

30 grama svježe ribanog parmezana,  plus još za posluživanje

¼ žličice mljevenog muškatnog oraščića

Kada pripremate tjesteninu sa špinatom, najprije skuhajte tjesteninu dok ne bude al dente prema uputama na pakiranju. Prije cijeđenja ostavite najmanje 1/2 šalice vode od kuhanja tjestenine i stavite je sa strane. U međuvremenu zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i kuhajte oko 1-2 minute dok ne zamiriše. Dodajte dio špinata i posolite. Miješajte dok špinat ne uvene dodajući šaku po šaku špinata.

Kada špinat uvene, ali je još uvijek svijetlo zelen, umiješajte krem sir i 1/3 šalice vode od kuhanja tjestenine. Nemojte odmah dodati svu ostavljenu vodu, nego ostatak sačuvajte za slučaj da trebate prorijediti umak kada dodate tjesteninu. Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate tjesteninu sa špinatom je dodati ribani parmezan i orahe te dobro pomiješati. Ocijedite tjesteninu, dodajte u tavu i promiješajte da se sjedini. Poslužite tjesteninu sa špinatom odmah uz malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja, crnog papra i svježe naribanog parmezana. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike