Jelo bez mesa /

Tjestenina s gljivama u vrhnju

Image

Kako pripremiti tjesteninu? Jeste li pobali kombinaciju tjestenine s gljivama u umaku?

28.7.2021.
17:37
VOYO logo

Tjestenina s gljivama u vrhnju jedan je od načina kako možete pripremiti tjesteninu. Gljive u umaku dat će posebnu notu tjestenini i ovo jelo će vas oduševiti.

Priprema jela je jednostavna, a gotovo je za samo pola sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjestenina s gljivama u vrhnju sastojci:

  • 40 dkg tjestenine
  • 10 dkg maslaca
  • 2 dcl vrhnja za kuhanje
  • 3 dkg sušenih gljiva
  • 3 mlada luka
  • sol
  • papar

Tjestenina s gljivama u vrhnju priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gljive namočite u vodi, a tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.

Na maslacu pržite nakon 10-ak minuta gljive i posolite ih. Nakon što ste kratko pirjajli gljive dodajte mladi luk narezan na kolutove. Sve posolite i začinite s paprom.

Kada je tjestenina kuhana, ocijedite je i dodajte je na gljive i luk. Dobro izmiješajte, ulijte vrhnje za kuhanje. Tjestenina s gljivama u vrhnju je gotova i spremna je za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo