Tiramisu u čaši napravljen je na autentičan i originalan način. Tiramisu u čaši savršen je desert za posluživanje manjoj grupi ili zabavi kada vam ne treba cijeli pladanj. Osim toga, da biste pripremili tiramisu u čaši potrebno vam je svega 20 minuta.
Sastojci potrebni da se pripremi tiramisu u čaši su:
- 12 piškota
- 250 grama mascarpone sira
- 2 jaja
- ¾ šalice espresso kave
- 1 žlica likera
- 4 žlice šećera
- Kakao prah
Da biste pripremili tiramisu u čaši najprije je potrebno skuhati espresso kavu i uliti ju u zdjelu. Dodajte 2 žlice šećera i liker. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu. U međuvremenu odvojite žumanjke od bjelanjaka i stavite u zasebne posude. Bjelanjke miksajte mikserom nekoliko minuta dok ne postanu glatki te ih ostavite sa strane.
Žumanjcima dodajte preostali šećer, pa žlicom izmiješajte. Zatim dodajte mascarpone sir i lagano miksajte mikserom. U kremastu smjesu dodajte bjelanjke i lagano miješajte drvenom kuhačom od dna posude prema gore, dok smjesa za tiramisu u čaši ne postane glatka i dok se ne uklone sve grudice. Zatim izlomite keks na trećine i brzo uronite u smjesu od kave na 1-2 sekunde.
Kekse zatim stavite na dno svake prazne čaše u jednom sloju, a zatim žlicom nanesite sloj kreme preko keksa, otprilike 2 pune žlice. Ponovite postupak za 2 ili 3 sloja, ovisno o veličini šalice. Tiramisu u čaši već je gotov. Zamotajte svaku šalicu prozirnom folijom i stavite u hladnjak da se stegne barem 3-6 sati ili čak preko noći kako bi se okusi najbolje povezali. Prije posluživanja svaku čašu pospite kakaom u prahu. Dobar tek!