Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Kako pripremiti tijesto za pizzu od lanenog brašna?

Kako pripremiti tijesto za pizzu od lanenog brašna? Tijesto za pizzu od lanenog brašna možete jesti čak i ako ste na keto dijeti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Tradicionalna pizza se radi od pšeničnog brašna. Međutim, pšenično brašno sadrži gluten koji nije zdrav i odmaže mršavljenju. Alternativno, tijesto za pizzu od lanenog brašna ne sadrži gluten, a pizza je jednako ukusna.

Sastojci potrebni da se pripremi tijesto za pizzu od lanenog brašna je:

3 velika jaja

1/2 šalice vode iz slavine

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

1 1/2 šalice lanenih sjemenki

2 žličice praška za pecivo

1/4 žličice soli

3/4 žličice lista origana

3/4 žličice lista bosiljka

1/4 žličice mljevene crvene paprike

Da biste pripremili tijesto za pizzu od lanenog brašna najprije je potrebno u maloj posudi umutiti 3 jaja, pola šalice vode iz slavine i 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Posudu stavite na stranu. Zatim pomiješajte sve preostale sastojke. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima te sve skupa dobro pomiješajte i ostavite da odstoji 5 minuta da se zgusne.

Tijesto za pizzu od lanenog brašna raširite na tepsiju s podmazanim pergamentom te namašćenom lopaticom rasporedite u krug ili kvadrat. Tijesto za pizzu od lanenog brašna pecite na 210°C 15-20, odnosno dok ne porumeni. Tijesto za pizzu od lanenog brašna je gotovo. Dodajte ostale dodatke na pizzu i pecite još nekoliko minuta te poslužite. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike