Recept i priprema / Kako pripremiti tijesto za pizzu od lanenog brašna?

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti tijesto za pizzu od lanenog brašna? Tijesto za pizzu od lanenog brašna možete jesti čak i ako ste na keto dijeti.

14.5.2022.
11:45
Pixabay
VOYO logo

Tradicionalna pizza se radi od pšeničnog brašna. Međutim, pšenično brašno sadrži gluten koji nije zdrav i odmaže mršavljenju. Alternativno, tijesto za pizzu od lanenog brašna ne sadrži gluten, a pizza je jednako ukusna.

Sastojci potrebni da se pripremi tijesto za pizzu od lanenog brašna je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 velika jaja
  • 1/2 šalice vode iz slavine
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 1/2 šalice lanenih sjemenki
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 3/4 žličice lista origana
  • 3/4 žličice lista bosiljka
  • 1/4 žličice mljevene crvene paprike

Da biste pripremili tijesto za pizzu od lanenog brašna najprije je potrebno u maloj posudi umutiti 3 jaja, pola šalice vode iz slavine i 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Posudu stavite na stranu. Zatim pomiješajte sve preostale sastojke. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima te sve skupa dobro pomiješajte i ostavite da odstoji 5 minuta da se zgusne.

Tijesto za pizzu od lanenog brašna raširite na tepsiju s podmazanim pergamentom te namašćenom lopaticom rasporedite u krug ili kvadrat. Tijesto za pizzu od lanenog brašna pecite na 210°C 15-20, odnosno dok ne porumeni. Tijesto za pizzu od lanenog brašna je gotovo. Dodajte ostale dodatke na pizzu i pecite još nekoliko minuta te poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo