Recept i priprema /

Kako pripremiti tijesto za pizzu od lanenog brašna?

Image
Foto: Pixabay

Kako pripremiti tijesto za pizzu od lanenog brašna? Tijesto za pizzu od lanenog brašna možete jesti čak i ako ste na keto dijeti.

14.5.2022.
11:45
Pixabay
VOYO logo

Tradicionalna pizza se radi od pšeničnog brašna. Međutim, pšenično brašno sadrži gluten koji nije zdrav i odmaže mršavljenju. Alternativno, tijesto za pizzu od lanenog brašna ne sadrži gluten, a pizza je jednako ukusna.

Sastojci potrebni da se pripremi tijesto za pizzu od lanenog brašna je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3 velika jaja
  • 1/2 šalice vode iz slavine
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 1/2 šalice lanenih sjemenki
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli
  • 3/4 žličice lista origana
  • 3/4 žličice lista bosiljka
  • 1/4 žličice mljevene crvene paprike

Da biste pripremili tijesto za pizzu od lanenog brašna najprije je potrebno u maloj posudi umutiti 3 jaja, pola šalice vode iz slavine i 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Posudu stavite na stranu. Zatim pomiješajte sve preostale sastojke. Dodajte mokre sastojke suhim sastojcima te sve skupa dobro pomiješajte i ostavite da odstoji 5 minuta da se zgusne.

Tijesto za pizzu od lanenog brašna raširite na tepsiju s podmazanim pergamentom te namašćenom lopaticom rasporedite u krug ili kvadrat. Tijesto za pizzu od lanenog brašna pecite na 210°C 15-20, odnosno dok ne porumeni. Tijesto za pizzu od lanenog brašna je gotovo. Dodajte ostale dodatke na pizzu i pecite još nekoliko minuta te poslužite. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo