Tijesto za pizzu od kukuruznog brašna - recept i priprema
Tijesto za pizzu od kukuruznog brašna je zdravija alternativa tradicionalnom tijestu za pizzu od pšeničnog brašna. Ovo tijesto za pizzu od kukuruznog brašna nema glutena. S ovim receptom, vaša pizza od kukuruznog brašna može biti gotova za manje od sat vremena.
Sastojci potrebni za se pripremi tijesto za pizzu od kukuruznog brašna su:
150 ml tople vode
2 žličice suhog kvasca
Pola žličice granuliranog šećera
2 žlice maslinovog ulja
400 grama brašna
100 grama kukuruznog brašna
Sol
Da biste pripremili tijesto za pizzu od kukuruznog brašna najprije je potrebno razmutiti kvasac u mjernoj posudi s toplom vodom i šećerom. Ostavite da odstoji 10 minuta a zatim dodajte maslinovo ulje.
Zatim u velikoj posudi pomiješajte sol, kukuruzno brašno i višenamjensko brašno. Neprestano miješajući, dodajte tekuće sastojke u posudu. Miješajte dok se tijesto ne oblikuje u kuglu i dok se ne odvoji od stjenki zdjele. Po potrebi dodajte još nekoliko žlica brašna.
Posljednji korak ovog načina za pripremiti tijesto od kukuruznog brašna je oblikovanje i pečenje. Oblikujte glatku loptu, stavite u podmazanu zdjelu, pokrijte i ostavite da se tijesto za pizzu od kukuruznog brašna diže dok se ne udvostruči. Zatim zagrijte pećnicu na 230°C te oblikujte tijesto za pizzu od kukuruznog brašna na podmazanom plehu. Dodajte ostale dodatke za pizzu i pecite 12 do 15 minuta.