Ovaj je recept savršen za početnike u kuhinji koji uživaju u pečenju s integralnim brašnom. U ovom receptu postoji samo 1 dizanje tijesta, malo miješenja i oblikovanja, a onda ste spremni za skupljanje dodataka i pečenje.
Tijesto za pizzu od integralnog brašna sastojci:
- vrećica suhog kvasca
- žličica šećera
- 150 g integralnog glatkog brašna
- 200 g glatkog brašna
- žličica soli
- žlica maslinovog ulja
Kako se priprema tijesto od integralnog brašna?
U posudu stavite kvasac, šećer i 1 šalicu tople vode. Umutite da se kvasac otopi. Ostavite na toplom mjestu 10 minuta ili dok ne postane pjenasto.
Prosijte brašno u veliku zdjelu. Dodajte sol, smjesu od kvasca i ulje. Umijesite mekano tijesto. Preokrenite na lagano pobrašnjenu površinu. Mijesite 5 do 7 minuta ili dok ne postane glatko i elastično. Stavite u veliku nauljenu posudu. Pokrijte. Ostavite na toplom mjestu 1 sat ili dok se ne udvostruči.
Šakom probijte sredinu tijesta. Okrenite na lagano pobrašnjenu površinu. Mijesite 20 do 30 sekundi ili dok ne postane glatko. Podijelite tijesto na pola. Svaku polovicu razvaljajte u krug od 25 cm. Stavite krugove na 2 podmazana pleha za pizzu. Tijesto za pizzu od integralnog brašna je gotovo. Sada pripremite svoju najdražu pizzu.