Bez obzira na odabrani nadjev, ovo savršeno tijesto za pizzu bez dizanja od šest sastojaka savršen je temelj za svaku vrstu pizze. Na ovo tijesto za pizzu bez dizanja možete dodati bilo koji umak ili nadjev, a tijesto će uvijek biti ukusno, mekano i hrskavo.
Sastojci potrebni da se pripremi tijesto za pizzu bez dizanja su:
- 2-1/4 žličice aktivnog suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- 1 šalica tople vode
- 2-1/2 šalice brašna za kruh
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica soli
Prvo što trebate učiniti kako biste pripremili tijesto za pizzu bez dizanja je zagrijati pećnicu na 220°C. U srednjoj zdjeli otopite kvasac i šećer u vodi. Ostavite da stoji dok ne postane kremasto, oko 10 minuta. Umiješajte brašno, sol i ulje. Pustite da odmori 5 minuta. Lagano nauljite posudu za pizzu da se ne zalijepi. Nauljenim rukama utisnite tijesto na kalup za pizzu i pospite omiljenim nadjevima. Premažite tijesto za pizzu bez dizanja željenim preljevom i pecite 20 minuta ili dok tijesto ne porumeni. Tijesto za pizzu bez dizanja već je gotovo i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!