Tart od jabuka je ukusni desert koji se može pripremiti u bilo koje doba godine. Ovaj francuski kolač tradicionalno se sastoji od hrskave kore i sočnih jabuka. Sastojci potrebni da se pripremi tart od jabuka su:
- 1 paket lisnatog tijesta
- 4 srednje velike jabuke
- 1/4 šalice šećera
- 1 žlica cimeta
- 1 žličica vanilin šećera
- 1/4 šalice maslaca
- 2 žlice meda
- 1 žličica limunovog soka
Kako biste pripremili tart od jabuka najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Ogulite jabuke, očistite ih od sjemenki i narežite na tanke kriške. Pomiješajte šećer, cimet i vanilin šećer u zdjeli i pospite smjesu po kriškama jabuka. Dobro promiješajte da se sve ravnomjerno rasporedi. Stavite maslac i med u tavu na srednje jakoj vatri i miješajte dok se maslac ne otopi. Dodajte limunov sok i miješajte još nekoliko sekundi.
Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvijte ga na pobrašnjenoj površini. Prebacite ga u okruglu posudu za pečenje i izbockajte ga vilicom. Nasjeckajte ostatak tijesta na trake i ostavite ga sa strane. Stavite jabuke u posudu s tijestom, ravnomjerno rasporedite po cijeloj površini. Prelijte smjesom od maslaca i meda i poslažite preostale trake tijesta preko jabuka. Pecite tart od jabuka u prethodno zagrijanoj pećnici 35-40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite tart od jabuka iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi prije posluživanja. Nakon 10 minuta tart od jabuka je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!