Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept za pizzu /

Domaća talijanska pizza kao iz krušne peći

Prva asocijacija na Italiju, za većinu ljudi je vjerojatno pizza. Kako se radi talijanska pizza?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Pizza ima dugu povijest. Tijesto s dodacima jeli su još stari Egipćani, Rimljani i Grci. Talijanska pizza je vrlo popularna i poznata. Kako se radi talijanska pizza?

Talijanska pizza sastojci za preljev:

3/4 šalice paste od rajčice

1/4 šalice sušene rajčice

1/2 šalice mozzarella sira

1/2 šalice sira prema izboru

2 rajčice

6 režnjeva češnjaka

Sastojci za tijesto:

3 1/2 šalice brašna

1 žličica soli

1 šalica tople vode

2 žlice šećera

1 pakiranje suhog kvasca

1/2 šalice maslinovog ulja

Za pripremu talijanske pizze, u zdjeli najprije pomiješajte brašno i sol. U sjeckalicu opremljenu metalnom oštricom izlijte smjesu. Pomiješajte toplu vodu i šećer u posudi za mjerenje. Pospite kvasac toplom vodom. Pustite da stoji dok tijesto ne postane pjenasto, oko pet minuta. Ulijte vodu i ulje u multipraktik. Procesirajte dok se smjesa ne oblikuje u loptu.

Izvadite tijesto iz procesora i stavite ga na lagano pobrašnjenu površinu. Lagano mijesite dok ne postane glatko. Stavite u namašćenu zdjelu i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta.

Tijesto razvaljajte na čistoj površini, po potrebi s malo brašna. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i krenite s nadjevima. Premažite tijesto pastom od rajčice i dodajte sušene rajčice. Ravnomjerno rasporedite sve sastojke za preljev osim sira. Stavite mrvicu soli i papra. Na kraju dodajte sir i pecite talijansku pizzu oko 15 minuta.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike