Recept za pizzu /

Domaća talijanska pizza kao iz krušne peći

Image
Foto: Pixabay

Prva asocijacija na Italiju, za većinu ljudi je vjerojatno pizza. Kako se radi talijanska pizza?

4.11.2022.
14:38
Pixabay
VOYO logo

Pizza ima dugu povijest. Tijesto s dodacima jeli su još stari Egipćani, Rimljani i Grci. Talijanska pizza je vrlo popularna i poznata. Kako se radi talijanska pizza?

Talijanska pizza sastojci za preljev:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 3/4 šalice paste od rajčice
  • 1/4 šalice sušene rajčice
  • 1/2 šalice mozzarella sira
  • 1/2 šalice sira prema izboru
  • 2 rajčice
  • 6 režnjeva češnjaka

Sastojci za tijesto:

  • 3 1/2 šalice brašna
  • 1 žličica soli
  • 1 šalica tople vode
  • 2 žlice šećera
  • 1 pakiranje suhog kvasca
  • 1/2 šalice maslinovog ulja

Za pripremu talijanske pizze, u zdjeli najprije pomiješajte brašno i sol. U sjeckalicu opremljenu metalnom oštricom izlijte smjesu. Pomiješajte toplu vodu i šećer u posudi za mjerenje. Pospite kvasac toplom vodom. Pustite da stoji dok tijesto ne postane pjenasto, oko pet minuta. Ulijte vodu i ulje u multipraktik. Procesirajte dok se smjesa ne oblikuje u loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite tijesto iz procesora i stavite ga na lagano pobrašnjenu površinu. Lagano mijesite dok ne postane glatko. Stavite u namašćenu zdjelu i ostavite da se diže na toplom mjestu oko 45 minuta.

Tijesto razvaljajte na čistoj površini, po potrebi s malo brašna. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i krenite s nadjevima. Premažite tijesto pastom od rajčice i dodajte sušene rajčice. Ravnomjerno rasporedite sve sastojke za preljev osim sira. Stavite mrvicu soli i papra. Na kraju dodajte sir i pecite talijansku pizzu oko 15 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo