Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Najpoznatija talijanska jela od tjestenine

Talijanska jela od tjestenine sve su popularnija zbog brzog načina pripreme. Donosimo vam dva talijanska jela od tjestenine.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Talijanska jela od tjestenine sve su zastupljenija u kuhinjama svih država jer su jednostavna za napraviti, a njihov je okus privlačan svim nepcima.

Prvi i vrlo jednostavan recept za talijanska jela od tjestenine jest carbonara koja je gotova u manje od 20 minuta.

Sastojci koji su vam potrebni za talijansko jelo od tjestenine carbonara jesu:

15 dkg špageta

šaka smrznutog graška

100 g slanine

2 žumanjka

2 gljive

100 g sira

vrhnje za kuhanje

začini (sol, papar, chili, češnjak, peršin)

voda

Priprema talijanskog jela od tjestenine carbonare:

Zakukaj posoljenu vodu te dodaj tjesteninu. Kuhaj prema uputama na pakiranju.

Na tavu stavi nekoliko kapi maslinovog ulja te poprži slaninu i sitno narezane gljive. Začini prema želji i pirjaj dok slanina ne bude hrskava.

Dodaj grašak i malo vode te kuhaj dok grašak ne omekša.

U posudu dodaj žumanjke, naribaj sir te zalij s vrhnjem za kuhanje.

Kad je tjestenina gotova, procijedi ju i dodaj na tavu u slanine i gljivu. Sve dobro pomiješaj i zalij s pripremljenom smjesom od žumanjka, sira i vrhnja za kuhanje.

Začini ako je to još potrebno te miješaj dok ne postane kremasto. Za kraj dodaj peršin.

Drugi i jednostavan recept za talijanska jela od tjestenine je bolonjez.

Sastojci za talijansko jelo od tjestenine bolonjez:

manja glavica luka

500 g junećeg mljevenog mesa

500 g tjestenine

1 veća mrkva

250 ml pasirane rajčice

2 dcl bijelog vina

žlica brašna i topla voda

začini

Priprema talijanskog jela od tjestenine bolonjez:

Kako biste pripremili bolonjez, na tavici, na malo maslinovog ulja popržite sitno narezanu glavicu luka te kad on poprimi zlatnu boju, dodajte sitno narezanu mrkvu. Dinstajte nekoliko minuta te dodajte mljeveno meso. Sve dobro promiješajte te zalijte s 2 dcl vode. Kada zavri, dodajte začine prema želji (preporuka: sol, papar, slatka paprika), pasiranu rajčicu i vino. Ostavite da sve zajedno pirja sat vremena, povremeno dodajući vodu. Na kraju napravite zapršku od žlice brašna i tople vode te zgusnite bolonjez.

Talijanska jela od tjestenine ima mnogo, ali ova dva su nekako najpopularnija.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike