Kako bi svinjsko pečenje bilo ukusno i sočno treba znati napraviti dobru pripremu. Za pripremu svinjskog pečenja bit će vam potrebno oko dva sata, a poslužite ga kao glavno jelo uz prilog od krumpira.
Svinjsko pečenje sastojci:
- 90 dkg svinjske lopatice
- 3 češnja češnjaka
- 6 suhih šljiva
- 2 dkg pancete
- 2 grančice ružmarina
- 60 dkg krumpira
- žličica začinske trave
- svinjska mast
- sol
Svinjsko pečenje priprema:
Napravite nekoliko rupa u mesu u koje stavite češnjak i pancetu koje ste narezali na trakice.
Kroz suhe šljive provedite grančice ružmarina i nabodite na meso. Stavite meso u vatrostalnu posudu, prelijte ga s vrućom svinjskom masti i pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.
Krumpir narežite na kriške, nauljite i začinite sa soli i začinskim biljem. Stavite u posudu s mesom i sve zajedno pecite još 40 minuta na 180 stupnjeva.
Svinjsko pečenje s krumpirom je gotovo i možete ga poslužiti.