Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako napraviti ukusno i sočno svinjsko pečenje?

Svinjsku lopaticu treba dobro marinirati i pripremiti prije pečenja. Kako napraviti ukusno i sočno svinjsko pečenje?

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako bi svinjsko pečenje bilo ukusno i sočno treba znati napraviti dobru pripremu. Za pripremu svinjskog pečenja bit će vam potrebno oko dva sata, a poslužite ga kao glavno jelo uz prilog od krumpira.

Svinjsko pečenje sastojci:

90 dkg svinjske lopatice

3 češnja češnjaka

6 suhih šljiva

2 dkg pancete

2 grančice ružmarina

60 dkg krumpira

žličica začinske trave

svinjska mast

sol

Svinjsko pečenje priprema:

Napravite nekoliko rupa u mesu u koje stavite češnjak i pancetu koje ste narezali na trakice.

Kroz suhe šljive provedite grančice ružmarina i nabodite na meso. Stavite meso u vatrostalnu posudu, prelijte ga s vrućom svinjskom masti i pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.

Krumpir narežite na kriške, nauljite i začinite sa soli i začinskim biljem. Stavite u posudu s mesom i sve zajedno pecite još 40 minuta na 180 stupnjeva.

Svinjsko pečenje s krumpirom je gotovo i možete ga poslužiti.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike