Svečani ručak /

Ideje i recepti za pripremu svečanog ručka

Image

Ukoliko kuhate za posebnu prigodu, tada i ručak mora biti poseban. Donosimo vam fini recept za svečani ručak.

30.9.2021.
11:20
VOYO logo

Ništa ne govori svečani ručak kao fini odrezak sa krumpirom. Pripremite ovaj skandinavski odrezak sa krumpirom i bisernim lukom za ukusni svečani ručak. Sastojci potrebni za ovaj recept su 1 kilogram crvenog sitnog mladog krumpira, maslinovo ulje, mediteranska mješavina začina, sol, 1 i pol kilogram goveđeg odreska, 100 ml suhog bijelog vina, 5 žlica maslaca, svježi peršin, hren i pola žličice sitno narezane korice limuna.

Za pripremiti ovaj svečani ručak najprije Zagrijte pećnicu na 220°C. U srednjoj posudi zagrijte 3 šalice vode. Dodajte luk i kuhajte oko 2 minute. Ocijedite i isperite hladnom vodom. Odrežite vrhove korijena i oljuštite i odbacite kožu. Staviti na stranu.

U velikoj zdjeli pomiješajte krumpir koji ste prerezali na pola, ulje, 1 žlicu mješavine začina i pola žličice soli. Umiješajte da se sastojci budu ravnomjerno raspoređeni. Rasporedite izrezanu stranu prema dolje u jednom sloju u plitku tepsiju. Pecite otkriveno 15 minuta. Dodajte luk u tepsiju s krumpirom. Pecite još 15 minuta ili dok povrće ne omekša i ne porumeni. Maknite s vatre. Pokrijte folijom i ostavite na toplom.

Zagrijte brojlere. Natrljajte odrezak s preostalih pola žličice soli i preostalom mješavinom začina. Odrezak stavite na zagrijanu rešetku posude za brojlere. Pecite odrezak 10 centimetara od vatre 5 minuta po strani, ovisno o želji gostiju koji će jesti ovaj svečani ručak. Prebacite odrezak na dasku za rezanje te poklopite i ostavite da stoji 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pažljivo dodajte vino u vruću tavu za brojlere, izgrebavši zapečene komadiće. Premjestite umak u malu posudu. Pustite da prokuha i lagano, nepoklopljeno kuhajte 3 minute ili dok se tekućina ne smanji na pola šalice. Maknite s vatre i postupno umutite maslac, nekoliko komada odjednom. Umiješajte sve sokove na dasci za rezanje od odreska. Vaš svečani ručak je gotov.

Svečani ručak poslužite tako da narežete odrezak i složite na tanjure s krumpirom i lukom. Prelijte umakom i prelijte peršinom, hrenom i korom limuna.

Ovaj svečani ručak nije kompliciran za napraviti a vrlo je ukusan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
savrseni kandidatkinje
NOVE EPIZODE OD PONEDJELJKA DO ČETVRTKA
VOYO logo
Još iz rubrike