Kuhinjski trikovi /

Sušenje šljiva u pećnici: kako se suše šljive u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Želite osušiti šljive kod kuće bez opreme? Sušenje šljiva u pećnici savršeno je za vas. Što sve trebate znati o sušenju šljiva u pećnici?

27.5.2022.
9:21
Pixabay
VOYO logo

Sušenje šljiva u dehidratoru je najjednostavnija metoda sušenja šljiva. Međutim, ako ne posjedujete dehidrator, tada možete koristiti alternativnu metodu sušenja šljiva, a to je sušene šljiva u pećnici. Sastojci potrebni za sušenje šljiva u pećnici su:

  • 2 kilograma šljiva
  •  1 žlica šećera
  •  1 žličica soli
  •  Svježe mljevena paprika
  •  1 žlica balsamico octa
  •  1 žlica maslinovog ulja
  •  3 žlice svježih listova timijana

Za sušenje šljiva u pećnici najprije je potrebno zagrijati pećnicu na 120°C. Šljive prepolovite po dužini i izvadite koštice. Izrežite polovice šljiva na željenu veličinu. Stavite šljive u veliku zdjelu za miješanje i pospite šećerom, solju, paprom, octom i uljem. Sve zajedno dobro izmiješajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je potrebno složiti šljive na lim za pečenje obložen papirom, prerezane strane prema gore, na udaljenosti od oko centimetar. Obilno pospite svježim timijanom. Ostavite da se suši u pećnici 3 sata. Isključite pećnicu i ostavite šljive da ostanu unutra još najmanje 2 sata ili preko noći. Sušenje šljiva u pećnici vrlo je jednostavno, a šljive će biti sočne kada su gotove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo