Kuhinjski trikovi / Kratki vodič za sušenje rajčica u pećnici

Image
Foto: Pixabay

Pokušavate smisliti što učiniti s onim velikim urodom rajčica iz vrta na kraju ljeta? Sušenje rajčica izvrsno je rješenje. Donosimo kako funkcionira sušenje rajčica u pećnici.

10.11.2022.
16:01
Pixabay
VOYO logo

Postoji mnoštvo ukusnih načina za kuhanje sa sušenim rajčicama. Sušene rajčice možete dodavati u salate, juhe, tjestenine, pizze, fritaje, sendviče i ostale recepte. Kada odlučite pripremiti recept sa sušenim rajčicama, sušenje rajčica u pećnici je najbrži način za pripremu sušenih rajčica.

Sastojci potrebni za sušenje rajčica u pećnici su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Rajčice koje želite osušiti, bilo koja vrsta
  • Sitna morska sol

Kako biste započeli sušenje rajčica u pećnici, najprije zagrijte pećnicu na 120°C. Prerežite rajčice po dužini na pola. Stavite ih na lim za pečenje, tako da prerezane strane budu okrenute prema gore. Sušite rajčice u pećnici 2 i pol do 3 i pol sata, odnosno dok se rajčice ne osuše, ali ne izgore.

Sušene rajčice izvadite iz pećnice i poslužite ili koristite u receptu odmah. Ako želite spremiti sušene rajčice za kasnije, sušene rajčice prebacite u staklenku i napunite maslinovim uljem dok rajčice potpuno ne prekriju. Dodajte željene začine, kao što je češanj češnjaka ili ostalo začinsko bilje, zatim poklopite i stavite u hladnjak do 4 dana. Ovaj način za sušenje rajčica u pećnici je gotov te su vaše rajčice spremne za upotrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo