Postoji mnoštvo ukusnih načina za kuhanje sa sušenim rajčicama. Sušene rajčice možete dodavati u salate, juhe, tjestenine, pizze, fritaje, sendviče i ostale recepte. Kada odlučite pripremiti recept sa sušenim rajčicama, sušenje rajčica u pećnici je najbrži način za pripremu sušenih rajčica.
Sastojci potrebni za sušenje rajčica u pećnici su:
- Rajčice koje želite osušiti, bilo koja vrsta
- Sitna morska sol
Kako biste započeli sušenje rajčica u pećnici, najprije zagrijte pećnicu na 120°C. Prerežite rajčice po dužini na pola. Stavite ih na lim za pečenje, tako da prerezane strane budu okrenute prema gore. Sušite rajčice u pećnici 2 i pol do 3 i pol sata, odnosno dok se rajčice ne osuše, ali ne izgore.
Sušene rajčice izvadite iz pećnice i poslužite ili koristite u receptu odmah. Ako želite spremiti sušene rajčice za kasnije, sušene rajčice prebacite u staklenku i napunite maslinovim uljem dok rajčice potpuno ne prekriju. Dodajte željene začine, kao što je češanj češnjaka ili ostalo začinsko bilje, zatim poklopite i stavite u hladnjak do 4 dana. Ovaj način za sušenje rajčica u pećnici je gotov te su vaše rajčice spremne za upotrebu.