Sušeni medvjeđi luk može se dodati salatama, a koristi se i kao organski začin za juhe i umake. Nadalje, sušeni medvjeđi luk smiruje želučane i crijevne bolove. Sušeni medvjeđi luk koristi se kao povrće, začinska i ljekovita biljka. Cijela biljka je jestiva, ali se najčešće koriste njegovi listovi. Ako su listovi još mladi i manji, okus će biti vrlo nježan. Ako je sušeni medvjeđi luk već procvjetao, listovi su pomalo vlaknasti i okus je snažniji. No, kako iskoristiti sušeni medvjeđi luk u kuhinji?
Sušeni medvjeđi luk može se koristiti kao začin za razne recepte uključujući jela od sirove hrane, juhe, salate, umake i krem sir. Sušeni medvjeđi luk također se može koristiti u receptima za izradu humusa, njoka, veganskog maslaca ili pesta od sušenog medvjeđeg luka. No, kako sušiti medvjeđi luk?
Kada se medvjeđi luk suši uobičajenim postupcima sušenja, okus bude blaži nego kod svježeg medvjeđeg luka. Obično se suši u dehidratoru, pećnici ili vani na svježem zraku. Ako sušeni medvjeđi luk sušite vani, pripazite da listovi budu u sjenovitom prostoru s puno svježeg zraka kako se ne bi stvorila plijesan.