Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kulinarstvo /

Kako sušiti medvjeđi luk? Kako se koristi sušeni medvjeđi luk u kuhinji?

Znate li da možete koristiti sušeni medvjeđi luk kao izvrstan kuhinjski začin? Sušeni medvjeđi luk jednako je svestran kao i njegova svježa varijanta. Saznajte kako iskoristiti sušeni medvjeđi luk u kulinarstvu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Sušeni medvjeđi luk može se dodati salatama, a koristi se i kao organski začin za juhe i umake. Nadalje, sušeni medvjeđi luk smiruje želučane i crijevne bolove. Sušeni medvjeđi luk koristi se kao povrće, začinska i ljekovita biljka. Cijela biljka je jestiva, ali se najčešće koriste njegovi listovi. Ako su listovi još mladi i manji, okus će biti vrlo nježan. Ako je sušeni medvjeđi luk već procvjetao, listovi su pomalo vlaknasti i okus je snažniji. No, kako iskoristiti sušeni medvjeđi luk u kuhinji?

Sušeni medvjeđi luk može se koristiti kao začin za razne recepte uključujući jela od sirove hrane, juhe, salate, umake i krem ​​sir. Sušeni medvjeđi luk također se može koristiti u receptima za izradu humusa, njoka, veganskog maslaca ili pesta od sušenog medvjeđeg luka. No, kako sušiti medvjeđi luk?

Kada se medvjeđi luk suši uobičajenim postupcima sušenja, okus bude blaži nego kod svježeg medvjeđeg luka. Obično se suši u dehidratoru, pećnici ili vani na svježem zraku. Ako sušeni medvjeđi luk sušite vani, pripazite da listovi budu u sjenovitom prostoru s puno svježeg zraka kako se ne bi stvorila plijesan.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike